Вернуться назад Распечатать

Ніжний тортик з горіхами

Ніжний тортик з горіхами

Давно я не писала про рецепти тортів. Сьогодні вирішила виправитися, і поділитися цікавим способом приготування коржів на майонезі для смачного десерту з горіхами.

Загалом, цей рецепт виникла вже давно. У той раз після великого празника у мене залишилася велика коробка майонезу, а салати, які на свято готувала, вже приїлися. Щоб не викидати свіженький майонез, довелося використовувати його для випічки.

З тих пір у мене є два перевірених рецепту випічки: приготування печива «Персики» і сьогоднішній рецепт торта. Сподіваюся, мій досвід допоможе і вам використовувати залишки майонезу з користю.

Для приготування ніжного торта з горіховою посипкою необхідні такі продукти:
- 1 склянка майонезу
- 50 г вершкового масла
- 05 склянки холодної води
- 05 ч. л. харчової соди (гасимо)
- борошно (скільки візьме тісто)

Для крему і посипання:
- 600 мл сметани
- 05-1 склянку цукру
- жменя очищених волоських горіхів

Оскільки тісто буде дуже калорійним, то в нього ми не будемо додавати цукор. Солодкий торт буде за рахунок крему.

Для початку беремо майонез. Підійде будь-який свіжий майонез будь-якої жирності.
Ніжний тортик з горіхами

Додаємо вершкове масло кімнатної температури.
Ніжний тортик з горіхами

Заливаємо холодну воду.
Ніжний тортик з горіхами

Харчову соду гасимо оцтом.
Ніжний тортик з горіхами

Додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто, з якого можна буде розгортати дуже тонкі коржі.
Ніжний тортик з горіхами

Тісто ділимо на шматочки, які з допомогою качалки розкачуємо до дуже тонкого стану (чим тонше, тим краще).

Викладаємо коржі на деко (змащувати його не потрібно), робимо дірочки виделкою і випікаємо до готовності (легкої золотавості) в духовці при температурі 160 градусів.
Ніжний тортик з горіхами

Готові охолоджені коржі змащуємо сметаною, збитою з цукром, і пересипаємо кожен шар волоськими горішками, які подрібнюємо в крихту.
Ніжний тортик з горіхами

Готовий торт залишаємо просочуватися 3-4 години в прохолодному місці і подаємо до столу, нарізавши порційними шматочками.

Приємного апетиту!