Порадуємо любителів борошняних виробів і розповімо, як зробити смачні смажені пиріжки з дріжджового тіста.
Смажені пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Інгредієнти: борошно – 05 кг; рафінована олія – 15 мл; пісок цукровий – 15 г; стакан молока; маргарин – 45 г; дріжджі – 10 г; сіль. Для начинки:
сир 9% жирності – 245 г; цукровий пісок. Приготування Борошно просіваємо, змішуємо її з сухими дріжджами, додаємо цукровий пісок, сіль і розмішуємо. В іншому посуді змішуємо тепле молоко з розтопленим маргарином і маслом. З'єднуємо обидві маси разом і місимо тісто. Прибираємо його в тепло підходити.
Робимо начинку - сир розтираємо з цукровим піском. На свій розсуд можна додати подрібнені ягоди, наприклад, полуницю або малину. Коли тісто підійшло, ділимо його на шматочки, скачуємо з них кульки, робимо коржі, на середину яких кладуть начинку і з'єднуємо краю. Смажимо наші заготовки в розігрітому маслі.
Пиріжки з дріжджового тіста з картоплею, смажені на сковороді
Інгредієнти: вода тепла – 190 мл; дріжджі свіжі – 45 г; борошно – 4 склянки; склянку окропу; пісок цукровий – 25 г; рафінована олія – 55 мл; сіль. Для начинки:
вершки 10% жирності – 95 мл; картопля – 590 г; натуральне масло вершкове – 35 р. Приготування У теплій воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо олію і все це перемішуємо. Просіваємо борошно, додаємо в неї дріжджову масу, розмішуємо і вливаємо 1 стакан крутого окропу. Швиденько місимо тісто до еластичного стану.
Картоплю відварюємо, воду зливаємо, розминаємо в пюре, вливаємо вершки, кладемо масло, підсолюємо і розмішуємо.
З тіста формуємо кульки, перетворюємо їх у коржі, в центр кладемо начинку, защипуємо краю. Викладаємо заготовки на сковороду з розігрітим маслом і готуємо до рум'яності. Дріжджові пиріжки смажені з картоплею викладаємо спочатку на серветки, щоб прибрати зайвий жир, а вже потім поміщаємо в миску.
Смажені пиріжки з дріжджового тіста з м'ясом
Інгредієнти: борошно – 590 г; молоко – 195 мл; яйця – 3 шт.; дріжджі – 10 г; вода – 55 мл; олія без запаху – 95 мл; пісок цукровий – 45 г; сіль. Для начинки:
яловичий фарш -690 г; сіль; цибуля – 115 г; перець. Приготування Для начинки фарш обсмажуємо на сковороді, зайвий жир зливаємо. Кладемо дрібно порізану цибулю і тушкуємо разом з фаршем до прозорості. Солимо, перчимо і даємо масі охолонути. Дріжджі розмішуємо в теплій воді і прибираємо в тепло до утворення піни. У тепле молоко вбиваємо яйця, кладемо цукор, сіль, масло і акуратно збиваємо вінчиком. У миску
всипаємо приблизно половину просіяного борошна, потроху вливаємо молочну суміш і замішуємо тісто. Додаємо борошно і дріжджі. Місимо тісто, щоб воно добре відставало від ємності. Залишаємо його, накривши серветкою, для підйому. Після того, як воно підійде вдвічі, відриваємо невеликі шматочки, перетворюємо їх в тоненькі коржі. На серединку кладемо м'ясний фарш з цибулею, скріплюємо краю. Даємо заготівлях постояти чверть години, а потім смажимо їх в олії. Дріжджові пиріжки, смажені на сковороді, виходять досить жирні. І тому відразу зі сковороди поміщаємо їх на паперові серветки, прибираючи тим самим зайвий жир.