Сьогодні ми розповімо вам, як спекти в духовці пиріг із дріжджового тіста. В якості начинки можна використовувати практично будь-які інгредієнти, які є під рукою, і радувати домочадців кожен раз нової і смачною випічкою.
Пиріг з капустою на дріжджовому тісті в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 505 г; молоко – 105 мл; дріжджі сухі швидкорозчинні – 10 г; цукор – 35 ч. ложки; масло вершкове – 205 г; спеції. Для начинки:
яйце – 2 шт.; білокачанна капуста – 615 м; спеції. Приготування Яйця варимо круто, а потім чистимо і кришимо кубиками. Капусту шаткуємо, заливаємо окропом, а через 10 хвилин обережно зливаємо воду і вичавлюємо руками. Додаємо яйця, підсолюємо і перчимо начинку за смаком.
Вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні і знімаємо з плити. Всипаємо борошно і перемішуємо. Швидкорозчинні дріжджі і цукор всипаємо в тепленьке молоко, перемішуємо і обережно переливаємо в борошняну суміш. Замішуємо однорідне тісто, відщипуємо від нього більшу частину і викладаємо на дно форми. Далі розподіляємо рівним шаром капустяну начинку і накриваємо тестом. Відправляємо пиріг із дріжджового тіста в духовку і засікаємо 30 хвилин.
Пиріг з рибою з дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 135 мл; борошно – 415 г; яйце – 1 шт.; цукор – 35 ч. ложки; свіжі дріжджі – 15 г; масло вершкове – 55 г; сіль. Для начинки:
філе судака – 510 г; цибулина – 110 г; масло вершкове – 35 г; спеції. Приготування Дріжджі кришимо в миску, заливаємо теплим молоком, додаємо цукор, сіль і вводимо розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішуємо, розбиваємо яйце і всипаємо борошно, вимішуючи м'яке тісто. Рибне філе нарізаємо смужками, а чистимо цибулину і дрібненько шаткуємо. Готове дріжджове тісто ділимо на 2 половинки і викладаємо у форму. Далі розподіляємо рибні шматочки, підсолюємо за смаком і посипаємо рясно цибулею. Накриваємо пиріг рештою тестом, защипуємо краю, змащуємо зверху молоком і випікаємо 45 хвилин.
Пиріг з листкового дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 665 г; масло вершкове – 310 г; швидкорозчинні сухі дріжджі – 10 г; молоко – 135 мл; вода фільтрована – 65 мл; яйце – 1 шт.; цукор – 30 г; сіль – 5 р. Для начинки:
морква – 105 г; яловичина – 510 г; свиняче сало – 45 г; цибуля-порей – 1 стебло; олія рослинна; спеції ; яйце – 1 шт. Приготування У підігріту до теплого стану воду кидаємо дріжджі і щіпку цукру. Прибираємо опару в тепло, а потім вбиваємо яйце, вливаємо молоко і перемішуємо. Борошно просіваємо, посипаємо сіллю, цукром і розпушувачем. Зверху викладаємо нарізане шматочками масло і рубаємо ножем до утворення крихти. Далі вливаємо опару і замішуємо м'яке тісто.
Загортаємо його в плівочку і відправляємо в холод на 2 години.
Для начинки м'ясо і сало перекручуємо через м'ясорубку, а цибулю дрібно рубаємо і підрум'янюємо на сковороді масло. Потім додаємо фарш і тушкуємо хвилин 20 приправте спеціями. Моркву і яйце відварюємо, чистимо і кришимо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти з фаршем і приправляємо спеціями.
Листкове тісто ділимо на 2 пласта і на перший викладаємо начинку. Накриваємо другим шаром, защипуємо краю, промазуємо яйцем і випікаємо м'ясний пиріг з дріжджового тіста 20 хвилин в духовці.