З такого простого продукту, як курячі крильця, можна зробити надзвичайно смачне блюдо. Як приготувати смажені крильця на сковороді, читайте нижче.
Смажені курячі крильця на сковороді
Інгредієнти: крила – 8 шт.; олія рослинна; кетчуп – 35 г; часник – 3-4 зубчики; сіль; спеції . Приготування Курячі крила миємо й обсушуємо. Потім натираємо їх сіллю, перцем. Дрібненько порізаний часник, додаємо кетчуп до крил, перемішуємо і даємо їм промаринуватися приблизно годинку. Потім відправляємо на сковороду і смажимо з однієї і другої сторони. А після того, як утворилася рум'яна кірочка, тушкуємо до готовності.
Смажені курячі крильця в соєвому соусі на сковороді
Інгредієнти: крила – 6-8 шт.; перець; сіль; рослинна олія; свіжовичавлений лимонний сік – 10 мл; рідкий мед – 1 ч. ложка; соус соєвий – 60 мл Приготування Крильця промиваємо, за бажанням останню фалангу відрізаємо, без неї крила краще поміщаються на сковороді. Перемішуємо соєвий соус з медом, лимонним соком і 30 мл рослинного масла. Кожне крило посипаємо сіллю, перцем, змащуємо маринадом і залишаємо на годину маринуватися. Після цього поміщаємо їх на розігріту сковороду і обсмажуємо до готовності з двох сторін.
Рецепт смажених крилець на сковороді
Інгредієнти: крила – 7 шт.; перчик чилі – 2 шт.; соєвий соус – 50 мл; гірчиця – 20 р; рисовий оцет – 20 мл; часник – 2 зубчики; рідкий мед – 1 ч. ложка; цибуля – 200 г; болгарський перець – 2 шт.; сіль; перець. Приготування Крила ріжемо по суглобам. Останню частину можна прибрати. Опускаємо їх в окріп на 2 хвилини. Потім поміщаємо їх у велику миску, вливаємо соєвий соус, рисовий оцет, гірчицю, рідкий мед, подрібнений часник і добре розмішуємо. Залишаємо маринуватися на кілька годин. Тим часом подрібнюємо чилі, тонкою соломкою шаткуємо болгарський перець і цибуля. У глибокій сковороді нагріваємо олію, кладемо в нього чилі і пасеруємо його до появи аромату. Тепер викладаємо крила і обсмажуємо, помішуючи, близько 7 хвилин, потім вливаємо залишки маринаду. Потихеньку він почне карамелізуватися, тому крильця не забуваємо інтенсивно перемішувати, щоб вони були повністю в маринаді. Тепер крила виймаємо. Цибулю пасеруємо до прозорості, кладемо до нього солодкий перець, вливаємо 50 мл води, підсолюємо. Тепер поміщаємо крила знову на сковороду, ще раз перемішуємо і залишаємо під кришкою на годину. При цьому вогонь вимикаємо.
Смажені крильця на сковороді з майонезом
Інгредієнти: крильця курячі – 7 шт.; майонез 67% жирності – 40 г; часник – 3-5 зубчиків; сіль; перець. Приготування Вимиті і обсушені курячі крильця натираємо сіллю з перцем. Подрібнений часник разом з майонезом, додаємо до крилець. Добре розмішуємо і ставимо на ніч у холод. Потім викладаємо їх на розпечену сковороду і доводимо до готовності з двох сторін.