Пропонуємо вам сьогодні одне з чудових смачних страв, якими можна балувати своїх домочадців хоч кожен день. Розповімо, як приготувати запечену курку в рукаві разом з картоплею. Таке універсальне блюдо особливо виручає, коли у вас зовсім не вистачає часу на готування. Адже в підсумку ви відразу ж отримаєте смачне гаряче, а до нього чудовий гарнір.
Рецепт запеченої курки цілком з картоплею в рукаві
Інгредієнти: тушка курки – 13-15 кг; соєвий соус – 40 мл; рідкий мед – 3 ч. ложки; суха гірчиця – 15 ч. ложки; велика сіль – за смаком; запашний мелений перець – 05 ч. ложки; картопля – 7-8 бульб. Приготування Під проточною холодною водою промиваємо цілу тушку курки, а після гарненько її просушуємо. Тепер натираємо всі доступні нам місця курки крупною сіллю з меленим запашним перцем. У склянку наливаємо соєвий соус і ретельно розмішуємо в ньому суху гірчицю з рідким медом. Виливаємо отриману суміш на курку і ретельно втираємо.
Очищені бульби картоплі невеликого розміру розрізаємо на чотири частини і присипаємо сіллю. У спеціальний рукав викладаємо 2/3 картоплі і акуратненько розміщуємо на неї курочку, наповнену залишилася 1/3 картоплі. Зав'язаний рукав проколюємо 4-5 разів зубочисткою і поміщаємо його у відповідний за розміром деко. Виставляємо всі в прогрітий до 190-градусної температури духова шафа. Очікуємо приготування страви 1 годину і 25 хвилин, а після розпорюємо верхню частину рукава і підрум'янюємо все ще протягом 15-17 хвилин.
Курка в рукаві з грибами і картоплею в духовці
Інгредієнти: курка – 1 шт.; гострий томатний соус – 180 г; сметана (25%) – 120 г; дрібна сіль – 2 щіпки; свіжі печериці – 200 г; картопля – 1-12 кг Приготування Підготовлену тушку не сильно великий курки розбираємо порційними частинами і поміщаємо їх у миску великого розміру. Печериці нарізаємо на великі шматочки і викладаємо їх до м'яса. Картоплю також оформляємо у вигляді часточок і відправляємо в ту ж миску. В окремій глибокої тарілочці з'єднуємо гострий томатний соус з густою сметаною. Всі підготовлені інгредієнти присипаємо парою пучок дрібної солі, виливаємо до них соус зі сметаною і до рівномірного розподілу все перемішуємо чистими руками. В рукав, призначений для запікання, ставимо всі вміст миски, закриваємо його і викладаємо в широку зручну форму. Виставляємо її по центру духової шафи, який прогріваємо до 185 градусів і запікаємо це чудове блюдо 1 годину і 15 хвилин. Після, розрізавши верхню частину рукава тримаємо в духовці ще хвилин 8-10 збільшивши температуру на 15 градусів.
Курка з картоплею в рукаві в духовці
Інгредієнти: курячі гомілки або стегна – 4-5 шт.; жирний майонез – 100 г; морська сіль – за смаком; дрібна сіль – 05 ч. ложки; вершкове масло – 80 г; картопля – 5-7 шт. Приготування Вимиті в холодній воді і просушені чистим вафельним рушником гомілки добре натираємо крупною морською сіллю, а зверху розмазуємо по кожній ніжці жирний майонез. На 4-5 частин довільно нарізаємо кожен бульба картоплі, а після присипаємо його дрібною сіллю. У зав'язаний з одного боку рукав переміщуємо весь картоплю, а вже поверх нього розкладаємо м'ясо і кладемо шматочок масла. Зав'язуємо щільно другу сторону рукава і переміщаємо його в відповідну форму для запікання. Визначаємо блюдо в духовку на півтори години. За 15 хвилин до готовності зверху акуратно розрізаємо рукав і підрум'янюємо ще.