Два прекрасних рецепту приготування свинячої гомілки у різних маринадах і умовах запікання описані нижче в цій статті.
Рецепт свинячий рульки в пиві, запеченої у фользі в духовці або мультиварці по-баварськи
Інгредієнти: свиняча гомілка – 2 шт. по 15 кг; цибуля – 2 цибулини; пиво сорту «Портер» – 2 пляшки; олія рослинна – 40 г; часник – 4 зубки; сіль; розмарин; базилік свіжий – 10 листочків; петрушка свіжа – 4 гілочки; лаврушка – 2 листка; кмин – 1/2 ч. ложки. Приготування Головне-вибрати правильні свинячі гомілки, вони повинні бути м'ясні, з салом, але з мінімальним його кількістю, шкіра повинна бути тонка і ніжна, світлого не жовтого кольору. Так само дивіться на стан шкіри, щоб не було розривів і глибоких порізів. Після придбання добре вимийте рульки, при необхідності помістіть їх в ємність з теплою водою і потріть жорсткою губкою для миття посуду. Звертаємо вашу увагу на наявність щетини, так як шкурка в цій страві не просто їстівна, а вважається найсмачнішою частиною, треба скрупульозно оглянути рульки. І при знаходженні навіть найменших залишків щетини, осмалите її над відкритим вогнем і знову помийте. Так як щетина може стати великою проблемою для вашого шлунка.
Потім складіть роздавлений часник і всі інші інгредієнти, крім масла в жаровню або іншу чавунну посуд і залийте пивом. Рульки повинні не варитися, а нудитися на малому вогні при закритій кришці 120 хвилин. В середині приготування переверніть їх на інший бік і не забувайте в процесі прибирати пінку.
Після такого приготування бажано дочекатися поки гомілки охолонуть природним шляхом в отриманому одночасно м'ясному і в теж час пивному бульйоні. Встановіть духовку на 180 градусів, щоб вона була готова до прийому рульок. Тільки після цього їх необхідно обсушити і рясно намазати маслом. Після чого загорніть окремо у фольгу так, щоб через півгодини ви змогли акуратно розгорнути їх, не допустивши витікання соків, і відправте запікатися. А потім розгорніть і ще стільки ж потримайте в духовці, щоб запеклася шкурка.
Замість духовки можна скористатися мультиварка встановленої в режимі «Випічка» на 1 годину, тільки рульку потрібно щільно обмотати фольгою і в середині процесу перевернути на іншу сторону.
Рулька свиняча, запечена з картоплею в рукаві в духовці
Інгредієнти: свиняча гомілка -15 кг; картопля – 07 кг; цибуля – 1 цибулина; морква – 1 шт.; часник – 7 зубків; петрушка – 5 гілочок; паприка – 5 г; перець – 5 р; коріандр – 1 ч. ложка; лаврушка – 1 аркуш; масло рослинне – 100 г: сіль. Приготування Гомілка почистіть, вимийте, позбавтеся від щетини, якщо вона є. У каструлю покладіть гомілку залийте водою і доведіть до кипіння, прибирайте піну. І тільки після того як піна перестане утворюватися, додайте 4 роздавлених зубчика часнику, крупно порізані овочі і всі інші інгредієнти, крім масла і паприки. Таким чином, томіть гомілку близько години, після чого дайте їй охолонути самостійно в бульйоні.
Картопля вибирайте не дуже маленький, так як він буде готуватися 2 години і не повинен розваритися. Змішайте 70 р олії з сіллю, паприкою і видавленим зубком часнику і залийте цією сумішшю очищену картоплю, добре перемішавши.
Після охолодження вийміть рульку з бульйону, і включіть на розігрів до 160 градусів духовку. Гомілка обсушіть і
глибоко шпигуйте пластинками часнику, змазаними в маслі, шпигованный близько до поверхні часник може перегоріти і дати неприємний смак і запах. При бажанні рульку можете натерти перцем, після чого добре намажте маслом.
Тепер гомілку і картоплю покладіть в рукав, максимально випустіть з нього повітря, добре зав'яжіть, а якщо на рукаві немає перфорованої смужки, то зробіть кілька проколів і відправляйте на 2 години запікатися. А в кінці приготування акуратно розріжте, і дочекайтеся, поки гомілку підрум'яниться, при цьому, не забувши на 30-40 градусів підвищити температуру.