М'ясо на грилі готують у всьому світі, це не просто смачно, воно ще й корисно. До того ж приготувати її не складно і досить таки швидко.
Як приготувати м'ясо на сковороді-гриль - рецепт
Інгредієнти: вирізка теляча – 05 кг; томати черрі – 200 г; гірчиця діжонська – 60 г; вершки 30% – 100 мл; вино червоне сухе – 100 г; розмарин – 1 гілочка; часник – 3 зубки; олія оливкова – 60 г; масло вершкове – 100 г; зелень; перець; сіль. Приготування Перед тим як замаринувати м'ясо для гриля, його необхідно гарненько вимити, обсушити і видалити все, що вам не потрібно, наприклад плівки. Після чого поріжте на медальйони товщиною 3-4 см, тонше різати не варто, тому що вони будуть сухими. Кожен медальйон по черзі оберніть плівкою і злегка відбийте з обох сторін, тільки не до стану відбивною. Після чого поперчіть, вино видавіть 2 зубки часнику, порвіть гілочку розмарину і трохи оливкової олії. Потім цією сумішшю полийте медальйони і добре перемішайте, після накривши посуд кришкою або затягнувши плівкою, залиште м'ясо на півгодини відпочити. Сковороду гриль злегка змастіть оливковою олією, а після нагрівання покладіть розрубаний на три частини зубок часнику. Буквально через хвилину його варто прибрати, він виконав свою функцію. Заздалегідь вийміть м'ясо з маринаду, очистіть його від розмарину і часнику, обсушити, посоліть і злегка змастіть рослинною олією. Після чого обсмажте з кожного боку по 2 хвилини, викладіть на деко, не забувши полити розтопленим вершковим маслом, поставте в духовку на 10 хвилин при 200 градусах, прикривши зверху фольгою.
У сотейнику з'єднайте вершки з гірчицею і потихеньку томіть, потім приєднайте до них нарізані помідори черрі і посічену петрушку, цей соус буде чудовим супроводом медальйонів.
Рецепт приготування м'яса на грилі в духовці
Інгредієнти: свиняча корейка – 4 шт.; вино червоне сухе – 50 г; чебрець – 1/4 ч. ложки; масло рослинне – 30 г; коріандр – 1/4 ч. ложки; паприка – 1/2 ч. ложки; часник сухий – 1/4 ч. ложки; перець; сіль морська велика. Приготування Відразу виставте духовку в режим «Гриль» на 240 градусів і увімкніть її, поки ви підготуєте корейку, вона як раз
підігріється. М'ясо обов'язково промийте і гарненько обсушіть, загорнувши в плівку злегка відбийте, так як ми попередньо його не маринували. Потім добре натріть сіллю і перцем. Інші спеції змішайте з маслом і добре обмажте цієї пряною сумішшю. Корейку викладіть на решітку, але вам знадобиться і лист, який ми вам радимо застелити фольгою, щоб потім менше відмивати. Грати з м'ясом поставте на самий верхній рівень в духовці, а деко на наступний, нижче. Уважно стежте, щоб корейка не згоріла, коли вона підрум'яниться, перевернути. Таким чином, приготування проходить за 20 хвилин і 3-4 перевороту.