Вернуться назад Распечатать

Соковита і м'яка яловичина в духовці

Соковита і м'яка яловичина в духовці
Запропоновані рецепти допоможуть вам приготувати в духовці максимально соковиту, м'яку і неймовірно смачну яловичину. Весь секрет у вдалому маринаді, а також в кухонних пристосувань, таких як фольга і рукав для запікання.

Як приготувати соковиту і м'яку яловичину в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 16 кг;


  • Для маринаду:

  • олія оливкова – 120 мл;

  • червона мелена солодка паприка – 5 г;

  • свіжозмелені зерна коріандру – 5 г;

  • свіжозмелену чорний перець – 5 р;

  • свіжозмелену запашний перець – 5 р;

  • сушений часник – 5 р;

  • цибуля сушена порошковий – 5 г;

  • майоран – 5 г;

  • гірчиця столова – 10 г;

  • мускатний горіх – 5 г;

  • сіль поварена – 10 р.


  • Приготування
    Для приготування соковитою і м'якою яловичини в духовці її необхідно попередньо замаринувати, що дозволить не тільки надати їй соковитості, але і зробить смак м'яса пікантним і чарівним. Для цього змішуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду зі списку інгредієнтів і ретельно розмішуємо. Натираємо грунтовно попередньо вимитий і обсушенный м'ясної кусень отриманої пряною сумішшю і залишаємо при кімнатних умовах на три години, а потім прибираємо в холодильник ще на три-п'ять годин.
    Перед запіканням необхідно, щоб температура м'яса стала знову на рівні кімнатної, тому дістанемо ємність з яловичиною в маринаді з холодильника за кілька годин. Тепер маємо м'ясо на відрозі фольги, запечатуємо ретельно і розміщуємо на деку, визначеному на середній полиці прогрітій духовці. Спочатку, протягом перших п'ятнадцяти хвилин, її температура повинна бути максимальною. Потім знижуємо її до рівня 190 градусів і готуємо яловичину у фользі протягом ще півтора годин. Готового м'ясного ломтю даємо трохи або за бажанням повністю охолонути і можемо подавати до столу, нарізавши на шматки.

    Як зробити м'яку яловичину в духовці в рукаві?


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 16 кг;


  • Для маринаду:

  • олія оливкова – 120 мл;

  • часникові зубці – 7 шт.;

  • мелені зерна коріандру – 10 г;

  • базилік – 5 г;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • мелений червоний перець – 5 р;

  • свіжозмелену чорний перець – 5 р.


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті промитий і обсушенный м'ясної кусень спочатку замаринуем. В даному випадку набір компонентів для маринаду зовсім інший, а основою його є соєвий соус і часник. Для його приготування очищені часникові зубці пропускаємо через прес або перетираємо на маленькій тертці, змішуємо з соєвим соусом і додаємо сушений базилік, мелений коріандр і кидаємо по щіпці меленого чорного і червоного перчика.
    Соковита і м'яка яловичина в духовці

    Натираємо отриманою сумішшю підготовлений м'ясної шматок, поміщаємо в скляну або емальовану ємність і розташовуємо в прохолодному місці на десять-дванадцять годин, кожні дві години перевертаючи.
    Промаринованное м'ясо в даному випадку ми будемо запікати для збереження соковитості і м'якості в рукаві. Для цього поміщаємо в нього промаринований кусень яловичини, запечатуємо з двох сторін і поміщаємо в прогріту духовку до максимуму. Через п'ятнадцять хвилин знижуємо температуру до 190 градусів і готуємо м'ясо ще півтори години. За бажанням його можна зарумянить, розрізавши рукав зверху за п'ятнадцять хвилин до завершення процесу запікання.