Запропоновані рецепти допоможуть вам приготувати в духовці максимально соковиту, м'яку і неймовірно смачну яловичину. Весь секрет у вдалому маринаді, а також в кухонних пристосувань, таких як фольга і рукав для запікання.
Як приготувати соковиту і м'яку яловичину в духовці у фользі?
Інгредієнти: яловича вирізка – 16 кг; Для маринаду:
олія оливкова – 120 мл; червона мелена солодка паприка – 5 г; свіжозмелені зерна коріандру – 5 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р; свіжозмелену запашний перець – 5 р; сушений часник – 5 р; цибуля сушена порошковий – 5 г; майоран – 5 г; гірчиця столова – 10 г; мускатний горіх – 5 г; сіль поварена – 10 р. Приготування Для приготування соковитою і м'якою яловичини в духовці її необхідно попередньо замаринувати, що дозволить не тільки надати їй соковитості, але і зробить смак м'яса пікантним і чарівним. Для цього змішуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду зі списку інгредієнтів і ретельно розмішуємо. Натираємо грунтовно попередньо вимитий і обсушенный м'ясної кусень отриманої пряною сумішшю і залишаємо при кімнатних умовах на три години, а потім прибираємо в холодильник ще на три-п'ять годин.
Перед запіканням необхідно, щоб температура м'яса стала знову на рівні кімнатної, тому дістанемо ємність з яловичиною в маринаді з холодильника за кілька годин. Тепер маємо м'ясо на відрозі фольги, запечатуємо ретельно і розміщуємо на деку, визначеному на середній полиці прогрітій духовці. Спочатку, протягом перших п'ятнадцяти хвилин, її температура повинна бути максимальною. Потім знижуємо її до рівня 190 градусів і готуємо яловичину у фользі протягом ще півтора годин. Готового м'ясного ломтю даємо трохи або за бажанням повністю охолонути і можемо подавати до столу, нарізавши на шматки.
Як зробити м'яку яловичину в духовці в рукаві?
Інгредієнти: яловича вирізка – 16 кг; Для маринаду: олія оливкова – 120 мл; часникові зубці – 7 шт.; мелені зерна коріандру – 10 г; базилік – 5 г; олія оливкова – 35 мл; мелений червоний перець – 5 р; свіжозмелену чорний перець – 5 р. Приготування Як і в попередньому рецепті промитий і обсушенный м'ясної кусень спочатку замаринуем. В даному випадку набір компонентів для маринаду зовсім інший, а основою його є соєвий соус і часник. Для його приготування очищені часникові зубці пропускаємо через прес або перетираємо на маленькій тертці, змішуємо з соєвим соусом і додаємо сушений базилік, мелений коріандр і кидаємо по щіпці меленого чорного і червоного перчика.
Натираємо отриманою сумішшю підготовлений м'ясної шматок, поміщаємо в скляну або емальовану ємність і розташовуємо в прохолодному місці на десять-дванадцять годин, кожні дві години перевертаючи.
Промаринованное м'ясо в даному випадку ми будемо запікати для збереження соковитості і м'якості в рукаві. Для цього поміщаємо в нього промаринований кусень яловичини, запечатуємо з двох сторін і поміщаємо в прогріту духовку до максимуму. Через п'ятнадцять хвилин знижуємо температуру до 190 градусів і готуємо м'ясо ще півтори години. За бажанням його можна зарумянить, розрізавши рукав зверху за п'ятнадцять хвилин до завершення процесу запікання.