При дотриманні правильної технології приготування, баранина перетворюється з жорсткого м'яса зі своєрідним смаком і ароматом, делікатне блюдо, яке з радістю приймає широкий асортимент спецій . В чому полягає головний секрет приготування? У правильному запіканні баранини в рукаві в духовці, про який і піде мова в цьому матеріалі.
Баранина з картоплею в духовці в рукаві
Мабуть найпопулярнішим зрізом баранини є ребра. М'ясо на них ніжне і дивно красиво виглядає на тарілці, особливо в компанії картопляного гарніру , з яким його можна запікати одночасно.
Інгредієнти: баранячі ребра - 4 шт.; часникові зубки - 2 шт.; гілочка розмарину; гілочка чебрецю; оливкова олія - 35 мл; картопляні бульби - 340 р. Приготування Перед тим, як приготувати баранину в духовці в рукаві, ви можете позбутися від надлишків жиру з шматка, але для більшої соковитості його краще залишити. Тепер до маринаду, він являє собою пасту з розмарину, чебрецю і часникових зубчиків, які розтирають з сіллю, а потім змішують з маслом. Отриману суміш слід розподілити по м'якоті і залишити на пару годин.
Картопля зачистите і розділіть на кубики, а потім викладіть в рукав. Зверху покладіть м'ясо в ароматній пасті і залиште все запікатися на 15 хвилин. Крім картоплі ви також можете приготувати баранину з іншими овочами в духовці в рукаві, обравши улюблені продукти з сезонного асортименту.
Нога баранини, запечена в духовці в рукаві
Інгредієнти: баранина (нога) - 17 кг; сік лимона - 35 мл; часникова паста - 5 г; гострий перець - за смаком; кетчуп - 65 р. Приготування Приготуйте просту суміш з кетчупу, часниковою пасти, лимонного соку і гострого перцю. Підготуйте баранячу ногу, зрізавши з неї всі плівки, промивши і обсушивши. Розподіліть соус по всій поверхні ноги і відправте її в рукав. Баранина запечена в рукаві буде готуватися в духовці приблизно годину при 180 градусах.
Баранина в духовці в рукаві – рецепт
Інгредієнти: баранина (м'якоть ноги без кістки) - 22 кг; фініки - 90 г; фісташки (очищені) - 35 г; гілочка розмарину; яблука - 210 р. Приготування Приправте зріз баранини з обох боків і злегка відбийте, вирівнюючи його по товщині. Наріжте яблука кубиками і викладіть на один з країв м'яса разом з шматочками фініків, листям розмарину і фісташками. Поверніть краю разом і зафіксуйте, потім покладіть в рукав і залиште запікати при 180 на годину.