Ми любимо рульку за соковитість і хрустку скоринку. І якщо перше легко досяжно під час запікання в духовій шафі, то з отриманням хрусткої скоринки можуть виникнути складності. Для того, щоб рулька, запечена в рукаві вийшла з духовки рум'яної, її слід або обсмажувати попередньо, або розрізати рукав ближче до закінчення процесу приготування.
Свиняча рулька, запечена в духовці в рукаві
Ще один плюс рукави при запіканні рульки це його можливість утримувати всю ту рідину, що ви вирішите додати до м'яса. Так, одним з найбільш популярних способів приготування «вепрева коліна» вважається ловлення в пиві, про який ми і збираються розказати нижче.
Інгредієнти: свиняча рулька - 850 г; пляшка темного пива; гірчиця - 10 г; розмарин - 2 гілочки; часник - 5 зубків. Приготування Склад рецепта мінімалістичний, тим не менш весь процес приготування займає досить часу. За день до запікання рульку слід зачистити і обпалити, якщо є така необхідність, після чого м'ясо наповнюють ароматом і смаком з допомогою трав і спецій. Розітріть пару хороших щепотей крупної солі разом з розмариновыми гілочками. Натріть рульку ароматною сіллю, а потім покрийте невеликою кількістю гострої гірчиці. Разом з розмариновыми листочками і сіллю можна розтерти і часникові зубки, а можна зробити глибокі надрізи в м'ясі і покласти в кожен з них по розчавленому чесночному зубку. Після всієї підготовки м'ясо залишають на 3 години, потім перекладають у рукав, закривають один з його країв, а через другий вливають темне пиво. Зафіксувавши другий рукав, відправте м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку. Свиняча рулька, запечена в духовці в рукаві буде готова через 3 години.
Рулька, запечена в духовці з картоплею в рукаві – рецепт
Інгредієнти: свиняча рулька - 930 г; лист лавра; оливкова олія - 35 г; солодка гірчиця - 15 г; часник - 4 зубки; картопля - 380 г; гвоздика - 4-5 бутонів; гілочки чебрецю - 3 шт. Приготування Підготувавши рульку, прийміть за суміш спецій, яка буде його покривати. Розітріть лавровий лист зі пучкою крупної солі і додайте гілочки чебрецю з часником. Отриману пасту з'єднайте з гірчицею і маслом, а потім розподіліть по рульки. Зробіть невеликі надрізи на шкірці і вставте в них бутони гвоздики.
Картопляні бульби наріжте на п'ятаки і приправте, потім викладіть в рукав, зверху додайте рульку і зафіксуйте краю рукава. Готуйте м'ясо при 170 градусах 35 години.