Сьогодні ми розповімо вам, як посмажити яловичину, щоб вона була м'якою, апетитною і порадувала вас своїм неповторним насиченим смаком і запропонуємо кілька варіантів приготування страв з неї.
Як смачно посмажити яловичину на сковороді?
Інгредієнти: яловича вирізка – 520 г; оливкова олія – 75 мл; ароматні сухі прованські трави – 5 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р; суха перцева суміш – 5 г; мелений сушений часник – 10 г; кухонна сіль – 10 г; цибуля ріпчаста – 90-150 г; соус соєвий – за смаком. Приготування Для смаження вибираємо якісну яловичу вирізку, промиваємо її, обсушуємо і нарізаємо на медальйони товщиною приблизно п'ять-сім міліметрів. У мисці змішуємо олію з перцевої сумішшю, прованськими травами, сушеним часником і меленим чорним перцем і вмочаємо в отриманій пряної суміші шматки яловичини. Даємо їм просочитися протягом декількох хвилин і приступаємо до смаження. Для цього прогріваємо товстостінну сковороду або сковороду гриль і викладаємо в неї скибки м'яса. Даємо їм підрум'янитися протягом двох з половиною хвилин з кожного боку, посоливши в процесі за смаком, а потім викладаємо на блюдо.
До такої яловичині можна приготувати відмінний цибулеве додаток. Для цього у ту ж сковорідку викладаємо нарізану півкільцями цибулину, вливаємо туди ж трохи соєвого соусу і витримуємо на вогні, помішуючи, кілька хвилин або до придбання овочем рівного коричневого кольору.
Як посмажити стейк з яловичини?
Інгредієнти: яловичий стейк – 2 шт.; оливкова олія – 35 мл; свіжозмелену чорний перець – 5 р; кухонна сіль – 10 г; спеції і прянощі – за смаком. Приготування Ідеальний м'який і соковитий стейк можна приготувати з мармурової яловичини або охолодженої яловичини з певної частини туші. Якщо ви не знаєте, як правильно вибирати м'ясо для цієї страви, то краще купувати готові заготовки або попросити підготувати їх у м'ясника на ринку.
Якщо ви хочете по максимуму зберегти натуральний смак яловичини, то застосування спецій краще звести до мінімуму. Достатньо лише змастити м'ясної кусень оливковою олією і викласти на прогріту до ледь помітного білого димку сковороду. Вона повинна бути обов'язково з товстим дном. Витримуємо м'ясо спочатку за дві хвилини з кожного боку, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо стейк, щохвилини перевертаючи, до бажаного ступеня готовності. В кінці приготування м'ясо підсолюємо, приправляємо меленим перцем і даємо відпочити, прикривши фольгою на десять хвилин.
Як посмажити яловичину на сковороді шматочками з цибулею?
Інгредієнти: яловича вирізка – 550 г; цибуля ріпчаста – 160-190 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р; кухонна сіль – 10 г; оливкова олія – 35 мл Приготування Підготовлену яловичу вирізку розрізаємо на шматочки і закладаємо на розігріту сковороду з оливковою олією. Даємо м'яса зарум'янитися, а потім приправляємо сіллю, перцем, вливаємо воду і тушкуємо під кришкою до м'якості м'ясних волокон. Після цього даємо рідини випарується, підливаємо трохи олії, закладаємо цибулю і обсмажуємо все разом до підрум'янення і м'якості овочів.