Сьогодні ми розповімо вам, як смачно приготувати популярне французьке блюдо – антрекот з яловичини в домашніх умовах. М'ясо чудово поєднується з будь-яким гарніром і виходить дивовижно ніжним і соковитим.
Рецепт антрекота з яловичини на сковороді
Інгредієнти: яловичина (м'якоть)– 930 г; вода – 960 мл; лимон – 35 г; цукор – 95 г; спеції ; масло рослинне – 45 мл Приготування Отже, перед тим, як приготувати антрекот, беремо шматок яловичини і нарізаємо тонкими пластинами, товщиною близько 2 см Після цього накриваємо скибочки плівкою і злегка відбиваємо з обох сторін. У мисочку видавлюємо лимонний сік, вливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів і викладаємо в маринад шматки антрекота. Залишаємо їх на 2 години, а потім натираємо кожен шматочок чорним меленим перцем і обсмажуємо в масло на розігрітій сковороді з усіх боків.
Рецепт антрекота з яловичини в аерогрилі
Інгредієнти: яловичина – 930 г; спеції. Для маринаду:
столовий оцет – 20 мл; масло рослинне – 25 мл; прянощі: мелений базилік і чебрець – пучку; біле сухе вино – 150 мл; олія оливкова – 25 мл. Приготування М'ясо промиваємо, нарізаємо тонкими пластинами і відбиваємо молоточком з усіх боків. Потім посипаємо спеціями і викладаємо яловичину в миску. Далі замішуємо маринад для антрекота з яловичини: у миску наливаємо оцет, рослинне масло і додаємо прянощі. Обмазуємо кожен м'ясної скибочку приготованою сумішшю і відправляємо в холодильник на 4 години. На дно аэрогриля наливаємо біле вино, промазуємо середню грати маслом і викладаємо на неї підготовлені антрекоти. Обсмажуємо м'ясо хвилин 30 при температурі 255 градусів.
Антрекот з яловичини в духовці
Інгредієнти: яловичина – 930 г; спеції; олія оливкова – 30 мл; велика морська сіль – за смаком; суха приправа для шашлику – за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо тонкими скибочками, змащуємо оливковою маслом і посипаємо крупною морською сіллю і приправою для шашлику. Викладаємо антрекоти на промаслений деко і запікаємо в духовці при 190 градусах.
Антрекот з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловичина – 560 г; масло рослинне – 35 мл; масло вершкове – 55 г; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо впоперек волокон невеликими скибочками і натираємо спеціями. Потім змащуємо шматочки рослинним маслом і залишаємо на 25 хвилин при кімнатній температурі. У каструлю мультиварки наливаємо трохи олії, розігріваємо його на режимі «Смаження» і викладаємо антрекот. Обсмажуємо шматочки по кілька хвилин з кожного боку до появи золотистої скоринки, а потім кладемо шматочок вершкового масла і вибираємо програму «Тушкування» на 7 хвилин.