Запечена яловичина не тільки виглядає апетитно, але і дійсно виходить дуже смачною при правильному приготуванні. А набравшись досвіду можна готувати її різною ступеня підсмажування як і стейки. І, незважаючи на те, що це один великий шматок однаково приготований, використовуючи соуси можна відкрити для себе нові смаки.
Яловичина, запечена великим шматком в духовці у фользі
Приготування: яловичина – 2 кг; розмарин – 3 гілочки; чебрець – 4 гілочки; часник – 8 зубчиків; рослинне масло – 100 г; бульйон курячий – 300 мл; морква – 2 шт.; картопля – 4 шт.; цибуля – 3 цибулини; перець; сіль. Приготування Рецепт передбачає приготування яловичини з гарніром, овочі в ньому не просто доповнення, вони виступають помічниками при запіканні, віддаючи свої соки і смаки. Перед тим, як приготувати цільний шматок яловичини у фользі, його необхідно ретельно вимити, видалити плівку і якщо є звисають або випирають шматки. Під час запікання такі звисаючі частини просто засохнуть або згорять, який запікають шматок повинен бути цілим і гладким.
Отже, після попередньої підготовки м'яса, його потрібно, як кажуть запечатати, сенс в тому, що цілісний шматок обсмажується з усіх сторін при високій температурі, тим самим згодом максимально виключивши можливість витікання соку при запіканні. Ніколи не лінуйтесь робити цю процедуру з великими шматками пісної яловичини, так як її соковитість багато в чому залежить від запечатування та його якості. Влийте у велику сковороду масло, киньте туди ж 3 зубки часнику і розмарину, а після того як ви побачите, що часник смажиться викладайте м'ясо. На великій температурі, поступово перевертаючи, обсмажте весь шматок, при цьому, не забувши і про торці. Так, м'ясо потрібно поставити, притримати і запечатати з двох торців, не даючи жодного шансу витекти соку при подальшому приготуванні. У процесі обжарювання видаліть часник і розмарин, так вони можуть перегоріти і залишити не зовсім приємний запах, при тому, що від них вимагалося абсолютно протилежне.
Потім на деко викладіть фольгу, змастіть її, а зверху покладіть вже обсмажену яловичину. Тепер її можна рясно посолити і поперчити, налийте до неї склянку бульйону, а зверху накрийте фольгою, але не запечатывайте. Так при температурі 220 градусів вона проведе в духовці 20 хвилин, після чого додайте до м'яса не дрібно нарізану моркву,
вона відправляється першої з овочів, тому що довше за всіх готується. Знизьте Температуру до 170-180 і знову, просто прикривши фольгою, відправте на 20 хвилин готуватися. Потім до яловичині додайте нарізану кільцями цибулю, крупно порізану картоплю, часник і гілочки чебрецю, так само перевірте наявність бульйону, якщо він википів, долийте що залишився. І ось тепер запечатывайте фольгою практично герметично, бажано не менше ніж в два шари. В ось такій капсулі з фольги яловичина буде готуватися ще 40 хвилин, після чого можете зняти фольгу і підрум'янити протягом 10 хвилин підвищивши на 40-50 градусів температуру.