Вернуться назад Распечатать

Яловичина, запечена шматком в духовці у фользі

Яловичина, запечена шматком в духовці у фользі
Запечена яловичина не тільки виглядає апетитно, але і дійсно виходить дуже смачною при правильному приготуванні. А набравшись досвіду можна готувати її різною ступеня підсмажування як і стейки. І, незважаючи на те, що це один великий шматок однаково приготований, використовуючи соуси можна відкрити для себе нові смаки.

Яловичина, запечена великим шматком в духовці у фользі


Приготування:

  • яловичина – 2 кг;

  • розмарин – 3 гілочки;

  • чебрець – 4 гілочки;

  • часник – 8 зубчиків;

  • рослинне масло – 100 г;

  • бульйон курячий – 300 мл;

  • морква – 2 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибуля – 3 цибулини;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Рецепт передбачає приготування яловичини з гарніром, овочі в ньому не просто доповнення, вони виступають помічниками при запіканні, віддаючи свої соки і смаки. Перед тим, як приготувати цільний шматок яловичини у фользі, його необхідно ретельно вимити, видалити плівку і якщо є звисають або випирають шматки. Під час запікання такі звисаючі частини просто засохнуть або згорять, який запікають шматок повинен бути цілим і гладким.
    Отже, після попередньої підготовки м'яса, його потрібно, як кажуть запечатати, сенс в тому, що цілісний шматок обсмажується з усіх сторін при високій температурі, тим самим згодом максимально виключивши можливість витікання соку при запіканні. Ніколи не лінуйтесь робити цю процедуру з великими шматками пісної яловичини, так як її соковитість багато в чому залежить від запечатування та його якості. Влийте у велику сковороду масло, киньте туди ж 3 зубки часнику і розмарину, а після того як ви побачите, що часник смажиться викладайте м'ясо. На великій температурі, поступово перевертаючи, обсмажте весь шматок, при цьому, не забувши і про торці. Так, м'ясо потрібно поставити, притримати і запечатати з двох торців, не даючи жодного шансу витекти соку при подальшому приготуванні. У процесі обжарювання видаліть часник і розмарин, так вони можуть перегоріти і залишити не зовсім приємний запах, при тому, що від них вимагалося абсолютно протилежне.
    Потім на деко викладіть фольгу, змастіть її, а зверху покладіть вже обсмажену яловичину. Тепер її можна рясно посолити і поперчити, налийте до неї склянку бульйону, а зверху накрийте фольгою, але не запечатывайте. Так при температурі 220 градусів вона проведе в духовці 20 хвилин, після чого додайте до м'яса не дрібно нарізану моркву,
    Яловичина, запечена шматком в духовці у фользі
    вона відправляється першої з овочів, тому що довше за всіх готується. Знизьте Температуру до 170-180 і знову, просто прикривши фольгою, відправте на 20 хвилин готуватися. Потім до яловичині додайте нарізану кільцями цибулю, крупно порізану картоплю, часник і гілочки чебрецю, так само перевірте наявність бульйону, якщо він википів, долийте що залишився. І ось тепер запечатывайте фольгою практично герметично, бажано не менше ніж в два шари. В ось такій капсулі з фольги яловичина буде готуватися ще 40 хвилин, після чого можете зняти фольгу і підрум'янити протягом 10 хвилин підвищивши на 40-50 градусів температуру.