Вернуться назад Распечатать

Перлова розсипчаста каша – рецепт

Перлова розсипчаста каша – рецепт
Перловка переживає нову хвилю популярності, повертаючись не тільки в домашнє меню, але і на столи сучасних ресторанів. Нехитру крупу обіграють, збагачуючи смаками і поєднуючи з самими різними текстурними доповненнями. Далі ми обговоримо деякі з сучасних варіацій рецепта розсипчастою перлової каші.

Перлова розсипчаста каша зі шпинатом і цибулею


Разом з тим, як правильно варити розсипчасту перлову кашу, ми також розповімо з чим поєднувати її для того, щоб на виході отримати незвичайне, але просте і недороге блюдо. В даному випадку, з відвареної перловкою буде поєднуватися шпинат і карамелізований цибулю.
Інгредієнти:

  • свіжий шпинат - 470 г;

  • перлова крупа - 160 г;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • кедрові горішки , родзинки - по 35 г;

  • сухе вино (біле) - 55 мл;

  • вершкове масло - 55 р.


  • Приготування
    Щоб перловка варилася швидше, її можна попередньо замочити за 12 годин до передбачуваного часу приготування, але якщо такого шансу не трапилося, то перед початком приготування перловку достатньо лише ретельно промити, а потім залити свіжою водою і розмістити на вогні. На один стакан крупи доводиться два літри води. Кришку, в період всього приготування тримають закритою. Варка перловки займає багато часу, приблизно 2 години, приправи і масло можна додавати в самому кінці, після чого кашу залишають на півгодини в теплі, а лише потім пробують.
    Що ж стосується доповнень до нашого гарніру, то почати слід з лука. Його пасерують на слабкому вогні близько 15 хвилин, далі додають вино і родзинки. Коли надлишки алкоголю випаруються, цибулю можна знімати з вогню і доповнювати горішками.
    На вершковому маслі припускають листя шпинату, поки ті не зів'януть, а потім приправляють їх сіллю.
    У центр кулінарного кільця кладуть перловку, за нею – подушку з шпинату і в самому кінці обсмажену цибулю.

    Як зварити розсипчасту перлову кашу на воді?


    Інгредієнти:

  • перлова крупа - 3/4 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • зелений горошок - 85 м;

  • печериці - 210 г;

  • морква - 90 г;

  • зерна кукурудзи - 85 м;

  • оливки - 10 шт;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування
    У жаровні придатною для розміщення в духовці розігрійте масло і спасеруйте на ньому шматочки цибулі з тертою морквою. Коли базова зажарка дійде до напівготовності, додайте до неї гриби, все посоліть і залиште до повного випаровування вологи і зарум'янювання. Далі покладіть бобові і оливки, додайте пасту з часникових зубков, а потім всипте попередньо вимочену і добре промиту крупу. Влийте достатньо води для того, щоб покрити перловку на пару сантиметрів, після чого додайте посуд в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.

    Перлова розсипчаста каша – рецепт в мультиварці


    За схожою з перловкою технології готується і нут: його також попередньо замочують, потім варять досить тривалий час. Так чому б не поєднати перловку разом з нутом, приготувавши страву повне не тільки вуглеводів, але і білка? Аромату додасть страві овочевий бульйон і сушені білі гриби.
    Інгредієнти:

  • овочевий бульйон - 16 л;

  • перлова крупа - 440 г;

  • нут - 140 г;
  • Перлова розсипчаста каша – рецепт

  • сушені білі гриби - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • часник - 3 зубки;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    За ніч до приготування залийте промиті нут і перловку водою (окремо один від одного). Гриби також замочіть в теплому бульйоні. На наступний день в чашу мультиварки припустіть разом півкільця цибулі з грибами і часником. Додайте щіпку розмаринових листя, потім покладіть перловку з нутом і залийте все овочевим бульйоном, в якому настоювалися гриби. Приготування розсипчастою перлової каші займе приблизно півтори години в режимі «Каша».