Незважаючи на те, що яскравими суцвіттями брокколі можна лякати не лише дітей, але і дорослих (настільки вони подобались більшістю), насправді, подібне ставлення до цього корисного сорту капусти обумовлюється простим невмінням правильно його приготувати. Ми маємо намір змінити стан справ і подарувати цього овочу заслужене визнання, докладно розповівши про те, як смачно приготувати брокколі.
Як смачно приготувати капусту брокколі на гарнір?
Для тих, хто не готовий поринути у вир з головою і почати вживати броколі в чистому вигляді, пропонуємо змішати суцвіття з картоплею і вершковим соусом – таке блюдо точно потрапить кожному.
Інгредієнти: молоко - 465 мл; борошно - 25 г; гірчиця - 5 г; гілочки чебрецю - 4 шт.; часник - 3 зубки; картопля - 440 г; ріпчаста цибуля - 135 г; головка брокколі; чеддер - 85 р. Приготування Перед тим, як смачно приготувати брокколі в духовці, зробіть простий соус, для якого слід збити борошно з молоком, додати гірчицю, пюрированный часник, листочки чебрецю і сіль. Отриману суміш поставте на вогонь і дайте їй дійти до кипіння. Після, зменшіть жар, перемішайте все і дочекайтеся загустіння соусу.
Картопля добре вимити (можна навіть не чистити), розділіть на шматочки товщиною в півсантиметра. Наріжте кільцями цибулю і брокколі розділіть на суцвіття. Якщо суцвіття занадто великі, їх також слід розділити на більш дрібні шматочки. Пошарово викладіть овочі в форму для запікання, рясно поливаючи кожен шар заздалегідь підготовленим соусом. Верхівку запіканки посипте сиром і відправте все запікати при 190 градусах на годину.
Як смачно приготувати брокколі на сковороді?
Якщо в розпорядженні є залишки рису, то ви можете пустити їх в основу цього простого блюда, що поєднує в собі базові азіатські смаки.
Інгредієнти: Для гарніру:
ріпчаста цибуля - 155 г; брокколі - 230 г; рис відварний - 115 г; жменя горіхів кешью. Для соусу:
соєвий соус - 35 мл; вода - 15 мл; місо-паста - 1 ч. ложка; винний оцет - 5 мл; щіпка меленого імбиру. Приготування Для приготування краще всього використовувати автентичний посуд – вок. Плесніть у розігрітий вок масла і використовуйте його для пасерування подрібненої цибулі. До цибулі додайте суцвіття брокколі, рис і горіхи обсмажте все разом близько 5 хвилин. Змішайте всі компоненти соусу і залийте сумішшю вміст вока. Подавати страву слід негайно.
Якщо вока під рукою немає, а ви не знаєте, як смачно приготувати брокколі в мультиварці, то пустіть в хід її. Розігрійте пристрій на «Випікання» і повторіть описані вище кроки.
Як приготувати смачний салат з брокколі?
Хочете влаштувати собі легкий, але ситний перекус, тоді зробіть цей простою зелений салат, який позбавить вас від почуття голоду як мінімум на найближчий час.
Інгредієнти: головка брокколі; чеддер - 75 г; жменя зелені петрушки; жменя насіння соняшнику; фініки - 3 шт.; фіолетовий цибулю - 15 р; йогурт - 45 мл; мед - 5 мл Приготування Відваріть суцвіття брокколі і охолодіть їх, після чого наріжте. Розділіть сир на кубики і змішати з капустою, зеленню, шматочками фініків і насінням. Доповніть салат тонкими скибочками солодкого фіолетового лука, а потім заправте салат сумішшю йогурту і меду з дрібкою солі.
Як смачно приготувати брокколі на пару?
Інгредієнти: брокколі - 630 г; соєвий соус - 25 мл; сухе вино - 15 мл; мед - 5 мл; овочевий бульйон - 115 мл; крохмаль - 5 г; вершкове масло - 15 г; часник - 2 зубки. Приготування Поставте суцвіття брокколі варитися над парою. Змішайте сою, бульйон, вино, крохмаль і мед. Розтопіть масло і швидко обсмажте на ньому часникову пасту. Залийте часникову пасту раніше приготовленою сумішшю і дайте соусу загуснути. Полийте готовим соусом відварну капусту.