Апетитні суцвіття брокколі рідко є інгредієнтом вечері нашої мрії, а все тому, що більшість просто не вміє правильно їх готувати. Найчастіше брокколі доходить до нашого столу розвареної, а тому і смердючої, не маючи ні приємного смаку, ні консистенції, саме тому окремий матеріал ми вирішили присвятити тому, як приготувати брокколі смачно і корисно.
Як смачно приготувати брокколі на гарнір?
Швидше за все суцвіття брокколі готуються в мікрохвильовці. Всі якихось 6-8 хвилин і капусту можна подавати, окропивши соком лимона і приправивши сушеним часником, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 720 г; оливкова олія - 25 мл; часник сушений - 1/2 ч. ложки; сік лимона - 25 мл Приготування Промиті суцвіття викладіть у форму придатну для готування в СВЧ, слідом влийте трохи води і залиште все готувати на максимальній потужності протягом 6-8 хвилин. Правильно приготовані суцвіття зберігають трохи хрускоту, але не є сирими. Приправте готові суцвіття пучкою солі, посипте сушеним часником і заправити невеликою кількістю оливкової олії і соку лимона. Перемішавши, можна приступати до трапези.
Як смачно приготувати брокколі на сковороді?
Брокколі відмінно поєднуються з ароматами інших спецій і овочів. Переконатися в цьому можна, втіливши в життя такий рецепт.
Інгредієнти: брокколі - 630 г; рослинне масло - 35 мл; мелений кумін, насіння гірчиці - 1/4 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 115 г; вода - 115 мл; сік лимона - 35 мл Приготування Брокколі розберіть на суцвіття і обполосніть. Розжаримо масло і покладіть в нього мелений кумін з гірчицею. Через півхвилини, зменшіть жар, перемішайте спеції і покладіть до них півкільця цибулі. Коли цибульні півкільця злегка підрум'яняться, змішайте їх з суцвіттями брокколі, а через хвилину влийте воду і накрийте все кришкою. Через 6-7 хвилин зніміть кришку, а брокколі полийте лимонним соком.
Як приготувати брокколі на пару смачно і корисно?
Ми готові довести, що навіть зварені на пару брокколі можуть стати смачними, для цього їх досить просто правильно заправити. Нашій «правильної» заправкою стане суміш з меду і соєвого соусу.
Інгредієнти: брокколі - 680 г; соєвий соус - 35 мл; курячий бульйон - 85 мл; біле сухе вино - 35 мл; мед - 10 мл; цедра апельсина. Приготування Перед тим, як приготувати свіжу брокколі смачно і корисно, її необхідно розібрати на шматочки однакового розміру і добре прополоскати. Розібрані капустяні суцвіття помістіть над киплячою лазнею і залиште проваритися на 6-8 хвилин. Поки капуста вариться, приготуйте просту заправку, змішавши бульйон з соєвим соусом, вином і медом, а потім додавши апельсинову цедру. Отриману заправку змішайте з ще гарячою брокколі і відразу подавайте.
Як приготувати заморожену броколі?
Брокколі заморожена не так зелена і текстурна в готовому вигляді, а тому краще всього пускати її на рагу і запіканки, в яких вона буде підкреслювати смак інших продуктів.
Інгредієнти: заморожений суцвіття брокколі - 440 г; тертий сир - 135 г; вершкове масло - 35 г; ріпчаста цибуля - 95 г; часник - 3 зубки; молоко - 610 мл; борошно - 35 г; макарони - 115 р. Приготування Швидко бланшируйте броколі в киплячій воді, щоб розморозити і прогріти їх. Відваріть макарони. Окремо, на розтопленому маслі спасеруйте борошно і додайте до неї пасту з часникових зубков. Обсмажте цибулю і змішайте засмажку з борошняною сумішшю. Влийте молоко, перемішуючи борошняний ком до його повного розчинення. Коли соус завирує, додайте сир і дочекайтеся його повного розплавлення, слідом відправте макарони і брокколі. Можна посипати поверхню страви хлібної крихтою, а потім запекти під грилем 5 хвилин.