М'які ароматні оладки люблять багато. Але вони зазвичай містять і яйця, кефір, тобто, страва виходить зовсім не пісним. Але виявляється, не все так страшно і відмовлятися від даної страви в піст зовсім не обов'язково. Як зробити оладки на воді без яєць, читайте нижче.
Оладки на дріжджах без яєць на воді
Інгредієнти: борошно вищого сорту пшеничне – 280 м; вода – 300 мл; сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г; сіль; пісок цукровий – 30 р. Приготування Кладемо сіль, цукор, сухі дріжджі в теплу воду і ретельно перемішуємо. Потім додаємо борошно, попередньо просіяне і залишаємо тісто хвилин на 20 відпочити. Потім акуратно розмішуємо тісто і залишаємо ще на півгодинки. Після цього можна вже смажити наші оладки. Вони виходять не солодкими, тому ідеальним доповненням до них буде мед .
Пишні оладки без яєць на воді
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 700 г; вода – 620 мл; пісок цукровий – 100 г; сіль – щіпка; швидкодіючі сухі дріжджі – 10 г; масло. Приготування У центрі гіркою просіяного борошна робимо ямку і, поступово додаючи воду, замішуємо тісто за допомогою віночка. Додаємо в тісто дріжджі, цукор і розмішуємо. Додаємо сіль і знову розмішуємо. Залишаємо тісто на годину. Коли воно збільшиться в 2 рази, не перемішуємо його і приступаємо до приготування оладок.
Оладки на газованій воді без яєць – рецепт
Інгредієнти: борошно вищого сорту пшеничне – 200 г; газована вода - 200 мл; мед; розпушувач для тіста – 10 г; олія рослинна – 40 мл Приготування Просіваємо борошно, змішати з розпушувачем. Вливаємо газовану воду і добре розмішуємо. Додаємо мед і знову розмішуємо. Має вийти тісто консистенції негустий сметани. А щоб оладки можна було смажити на сковороді без масла, вливаємо його в тісто. Добре розмішуємо і приступаємо до процесу смаження.
Оладки на воді без яєць – рецепт
Інгредієнти: борошно вищого сорту пшеничне – 360 г; дріжджі сухі – 10 г; пісок цукровий – 50 г; олія; тепла вода – 200 мл; яблука кисло-солодкі – 2 шт.; сіль. Приготування Дріжджі розвести теплою водою, всипаємо цукор, сіль, попередньо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тепер додаємо нечищене терті яблука і перемішуємо. Залишаємо тісто на півгодинки. Після цього тісто вже розмішувати не треба, просто набираємо його ложкою і відправляємо на розігріту сковороду з маслом і смажимо швидкі оладки на воді і без яєць з двох сторін. Всім приємного апетиту!