Вернуться назад Распечатать

Оладки на воді без яєць

Оладки на воді без яєць
М'які ароматні оладки люблять багато. Але вони зазвичай містять і яйця, кефір, тобто, страва виходить зовсім не пісним. Але виявляється, не все так страшно і відмовлятися від даної страви в піст зовсім не обов'язково. Як зробити оладки на воді без яєць, читайте нижче.

Оладки на дріжджах без яєць на воді


Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту пшеничне – 280 м;

  • вода – 300 мл;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;

  • сіль;

  • пісок цукровий – 30 р.


  • Приготування
    Кладемо сіль, цукор, сухі дріжджі в теплу воду і ретельно перемішуємо. Потім додаємо борошно, попередньо просіяне і залишаємо тісто хвилин на 20 відпочити. Потім акуратно розмішуємо тісто і залишаємо ще на півгодинки. Після цього можна вже смажити наші оладки. Вони виходять не солодкими, тому ідеальним доповненням до них буде мед .

    Пишні оладки без яєць на воді


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 700 г;

  • вода – 620 мл;

  • пісок цукровий – 100 г;

  • сіль – щіпка;

  • швидкодіючі сухі дріжджі – 10 г;

  • масло.


  • Приготування
    У центрі гіркою просіяного борошна робимо ямку і, поступово додаючи воду, замішуємо тісто за допомогою віночка. Додаємо в тісто дріжджі, цукор і розмішуємо. Додаємо сіль і знову розмішуємо. Залишаємо тісто на годину. Коли воно збільшиться в 2 рази, не перемішуємо його і приступаємо до приготування оладок.

    Оладки на газованій воді без яєць – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту пшеничне – 200 г;

  • газована вода - 200 мл;

  • мед;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • олія рослинна – 40 мл


  • Приготування
    Просіваємо борошно, змішати з розпушувачем. Вливаємо газовану воду і добре розмішуємо. Додаємо мед і знову розмішуємо. Має вийти тісто консистенції негустий сметани. А щоб оладки можна було смажити на сковороді без масла, вливаємо його в тісто. Добре розмішуємо і приступаємо до процесу смаження.

    Оладки на воді без яєць – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту пшеничне – 360 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • олія;
  • Оладки на воді без яєць

  • тепла вода – 200 мл;

  • яблука кисло-солодкі – 2 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Дріжджі розвести теплою водою, всипаємо цукор, сіль, попередньо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тепер додаємо нечищене терті яблука і перемішуємо. Залишаємо тісто на півгодинки. Після цього тісто вже розмішувати не треба, просто набираємо його ложкою і відправляємо на розігріту сковороду з маслом і смажимо швидкі оладки на воді і без яєць з двох сторін. Всім приємного апетиту!