Існує безліч рецептів приготування млинців, які передбачають отримання на виході виробів різного смаку, товщини і текстури, кожен з яких має своїх незмінних шанувальників.
Наші сьогоднішні рецепти для тих, хто бажає скуштувати товстих, пухких і смачних млинців на дріжджах.
Швидкі пишні товсті млинці на сухих дріжджах - рецепт на кефірі
Інгредієнти: пшеничне борошно – 950 г; кефір – 525 мл; тепла вода – 325 мл; цукровий пісок – 40 г; великі курячі яйця – 2 шт.; дріжджі сухі – 15 г; кухонна сіль – 5 р; олія рослинна без аромату – 70 мл Приготування Починаємо приготування тіста для млинців з активації дріжджів. Для цього в підігрітій до сорока градусів водичці розпускаємо дріжджові гранули, розчиняємо цукор і розмішуємо трохи більше половини склянки борошна. Залишаємо отриману суміш під тканинним відрізу в теплі і затишку на п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Після цього вводимо в дріжджову суміш, оброблені міксером з дрібкою солі до пишноти яйця, вливаємо заздалегідь підігрітий кефір, рослинне масло, додаємо борошно і досягаємо за допомогою міксера або віночка однорідної текстури тіста без борошняних грудок. Ставимо його в тепло ще хвилин на тридцять, а потім беретесь за випікання млинців. Промасливаем трохи грунтовно прогріту сковороду рослинною олією, шматочком вершкового масла або скибочкою свіжого сала, наливаємо в неї ополоником дозріле дріжджове тісто і даємо розтектися. Підрум'янюємо вироби з двох сторін, прикривши сковороду кришкою, а потім викладаємо на блюдо і подаємо з коханим доповненням, в якості якого може бути сметана, мед, варення або будь-яка начинка на вибір.
Як приготувати товсті і пишні млинці на живих дріжджах - рецепт на сироватці
Інгредієнти: пшеничне борошно – 800 г; сироватка – 950 мл; цукровий пісок – 40 г; великі курячі яйця – 2 шт.; дріжджі живі – 20 г; кухонна сіль – 5 р; олія рослинна без аромату – 60 мл Приготування Для приготування дріжджового тіста в даному випадку розпускаємо свіжі дріжджі в заздалегідь підігрітою до сорока градусів сироватці, а потім додаємо оброблені з цукровим піском за допомогою міксера яйця, щіпку солі і просіваємо в отриману суміш борошно. Розмішуємо тісто ретельно до зникнення грудок, а потім прикриваємо ємність з ним тканинним відрізу і поміщаємо в тепло на одну годину.
Після цього промасливаем перед першим млинцем грунтовно прогріту сковороду, наливаємо в неї тісто ополоником, даємо йому розподілитися по дну, і готуємо млинці під кришкою, підрум'янюючи з двох сторін.
Рецепт пишних товстих і смачних млинців на дріжджах і молоці
Інгредієнти: пшеничне борошно – 520 г; молоко – 590 мл; цукровий пісок – 45 г; великі курячі яйця – 1 шт.; дріжджі живі – 20 г; кухонна сіль – 5 р; олія рослинна без аромату – 60 мл Приготування Даний рецепт приготування дріжджового тіста для млинців передбачає початкове приготування опари. Для цього у підігріту до сорока градусів молочко закладаємо свіжі дріжджі і розмішуємо до їх розпускання. Розчиняємо
також у молоці половину норми цукрового піску і півтори склянки борошна, попередньо просіяти її. Тепер накриваємо посудину з тістом тканинним відрізу і поміщаємо в тепло і затишок хвилин на тридцять-сорок.
По закінченні часу в опару додаємо трохи збиті яйця, цукровий пісок, сіль, рослинне масло, додаємо решту борошно і ретельно перемішуємо. Далі вливаємо малими порціями підігріте молочко, кожен раз добре розмішуючи масу до однорідності. Даємо готовому тісту два рази піднятися в теплі і можемо приступати до випікання млинців. Наливаємо тісто ополоником на промаслений розпечену сковороду і даємо підрум'янитися під кришкою з двох сторін.