Пропонуємо варіанти приготування корисних і неймовірно смачних млинців з вівсяної муки. Незважаючи на відсутність в рецептурі борошна пшеничного, дані вироби ні чим не поступаються класичним, а разом з тим виходять більш легкими і менш калорійними. Для тих, хто тримає піст спеціальний рецепт млинців без яєць і молочних продуктів на воді.
Млинці з вівсяної муки - рецепт на кефірі
Інгредієнти: борошно вівсяна – 255 г; цукровий пісок – 55 г; кефір середньої жирності – 495 мл; вода фільтрована – 280 мл; курячі великі яйця – 2 шт.; рослинна олія без аромату – 55 мл; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Приступаючи до приготування вівсяних млинчиків, обробляємо міксером курячі яйця, додавши до них при цьому цукровий пісок і щіпку солі. Змішуємо отриману масу з кефіром, вівсяним борошном і водою і розмішуємо до повного розпускання всіх борошняних грудок і отримання однорідної текстури тіста. Тепер вмішуємо в нього рослинне масло без аромату і беремося за випікання смачних млинців. Для цього промасливаем грунтовно прогріту сковороду, наливаємо тісто ополоником і розподіляємо спішно по дну. Даємо виробів підрум'янитися з кожної сторони, а потім укладаємо на блюдо і можемо подавати з бажаним доповненням.
Млинці з вівсяної муки - рецепт на молоці
Інгредієнти: борошно вівсяна – 275 г; мед – 110 г; молоко – 425 мл; масло вершкове селянське – 160 г; розпушувач – 5 г; яйця великі курячі – 2 шт.; рослинна олія без аромату – 75 мл; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Злегка підігріваємо молочко і розчиняємо в ньому мед. Потім додаємо розтоплене і остигле масло вершкове селянське, вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і розмішуємо суміш ретельно за допомогою віночка. Тепер всипаємо просіяне разом з розпушувачем вівсяну муку і знову розмішуємо до отримання однорідної текстури тіста без домішки борошняних грудок.
Смажимо млинці з вівсяної муки як зазвичай на розігрітій промасленим сковорідці, виливши на дно трохи тіста і розрівнявши його. Після підрум'янення виробів з кожної сторони викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу.
Пісні млинці з вівсяного борошна на воді без яєць
Інгредієнти: борошно вівсяна – 275 г; пісок цукровий – 65 г; вода очищена – 460 мл; сода харчова – 1 щіпка; оцет столовий – 5 мл; рослинна олія без аромату – 75 мл; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування В трохи теплій воді даємо розчинитися кристалам цукрового піску і солі, додаємо туди ж погашену оцтом харчову соду і всипаємо вівсяну муку. Перемішуємо масу за допомогою віночка або міксера до розчинення всіх борошняних грудок, а потім вводимо в тісто дві-три столових ложки рослинного масла для аромату і залишаємо хвилин на двадцять настоятися. Після цього можемо братися за випікання пісних млинчиків, традиційно наливаючи трохи тесту на промаслений розігріту сковорідку і витримуючи на вогні до підрум'янення з двох сторін.
Млинці з вівсяного борошна з бананом
Інгредієнти: борошно вівсяна – 160 г; стиглі банани – 2 шт.; молоко незбиране – 160 мл; великі курячі яйця – 1 шт.; пісок цукровий – 25 г; рослинна олія без аромату – 75 мл; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Для приготування млинців з даного рецептом пюрируем очищені банани за допомогою блендера, а потім змішуємо масу в тому ж блендері з яйцем, цукровим піском і дрібкою солі протягом трьох хвилин, а потім вливаємо молоко, всипаємо вівсяну муку і пробиваємо все разом ще пару хвилин. Після цього можемо братися за випікання бананових млинців. Робимо це традиційно на прогрітій грунтовно і промасленого щедро сковороді.