Існує думка, що млинці на мінералці виходять дырчатыми, більш хрусткими і, разом з тим, тонкими, тому якщо ви є прихильником саме таких млинців, то цей матеріал напевно знайде місце у вашій кулінарній записній книжці.
Пісні млинці на мінералці
У розквіті посту не можна не згадати про рецепт млинців без використання тваринних продуктів. Наш рецепт настільки продуманий і зручний, що ви не помітите різницю ні під час обжарювання тіста, ні під час поїдання самих млинчиків.
Інгредієнти: борошно - 125 г; крохмаль - 45 г; мінеральна вода - 655 мл; лимонний сік - 15 мл; сода - 1 ч. ложка. Приготування Під час приготування тіста для млинців на мінералці зручніше і швидше всього користуватися блендером, досить закинути всі компоненти в чашу, натиснути кнопку і збити. Якщо блендера немає, то можна влити мінералку до суміші крохмалю і борошна (бажано поступово, щоб уникнути грудочок), потім додати гашену соду, а після збити віночком. В залежності від того, яку начинку ви маєте намір покласти в блін, ви можете додати трохи солі або цукру в тісто.
Млинці на мінералці та молоці – рецепт
Ці млинці не тільки готуються на молоці, їх відмінною рисою є наявність кави в самому тісті, завдяки якому вони набувають приємний смак.
Інгредієнти: розчинна кава - 1 1/2 ст. ложки; цукор - 15 г; вода газована - 75 мл; молоко - 185 мл; борошно - 115 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 35 р. Приготування Злегка підігрійте молоко, лише для того, щоб в ньому легше було розчинити каву і кристали цукру. Окремо збийте яйця разом з розтопленим маслом. З'єднайте яєчну суміш з молоком і влийте газовану воду. Обережно змішайте рідини з борошном, намагаючись уникнути формування грудочок. Після, залиште тісто постояти з півгодини і лише потім приступайте до його обжарке, попередньо злегка промаслив млинцеву сковороду.
Рецепт млинців на мінералці з дірочками
Дырчатыми млинці робить не тільки мінералка, але і добре розігріта сковорода, під час обжарювання на якій тісто буквально закипає, утворюючи лопающиеся бульбашки. Млинці по цьому рецепту вийдуть не тільки дырчатыми, але і хрусткими, все завдяки рисовому борошні.
Інгредієнти: рисове борошно - 235 г; газована вода - 475 мл; кефір - 115 мл Приготування Якщо ви хочете зробити солоні млинці, то посоліть рисову борошно і добре перемішайте. Солодкі млинці можна доповнити цукром або будь-яким іншим підсолоджувачем тоді, коли тісто буде готове. Змішайте газовану воду з кефіром і перелийте все до рисовому борошні. Замісіть однорідне тісто, а потім залиште його на півгодини, щоб борошно ввібрала в себе вологу і набухла. Тепер млинці на мінералці без яєць готові до випікання.
Млинці на кефірі з мінералкою – рецепт
Якщо ж ви любите більш делікатні, м'які, але при цьому тонкі млинчики, то змішайте мінералку з кефіром. Будь-які молочні продукти роблять тісто в рази більш ніжним.
Ми будемо готувати ці млинці солоними і з використанням цільнозерновий борошна, але ви можете замінити її будь-яким іншим сортом борошна.
Інгредієнти: цільнозернові борошно - 135 г; мінеральна вода - 190 мл; кефір - 45 мл; яйце - 1 шт. Приготування Перед тим, як приготувати млинці на мінералці, змішайте цільнозернове борошно з пучкою солі. Окремо збийте мінеральну воду з яйцем і кефіром. Влийте рідини до борошна і добре збийте, поки не отримаєте вільний від грудок тісто. Залиште тісто постояти хоча б на 15 хвилин, щоб глютен пшениці розбухнув і млинці легко обсмажувалися, не розриваючись. Готові млинці легко утримають будь-яку начинку.