Рецепти млинців із гречаного борошна припадуть до смаку не кожному. Смак у таких млинців, як у звичайної гречаної крупи, аромат відповідний колір набагато темніше, ніж у виробів із звичної пшеничного борошна. Але є у таких млинців і свої шанувальники, саме для них ми і вирішили зібрати разом кілька найбільш цікавих варіацій.
Млинці з гречаного борошна - рецепт на кефірі
Для тих, кому ще не доводилося куштувати гречані млинці, рекомендуємо змішати чисту гречану борошно з невеликою кількістю цільнозерновий, щоб згладити виражений гречаний смак.
Інгредієнти: цільнозернові борошно - 65 г; гречана мука - 65 г; яйце - 1 шт.; кефір - 230 мл; вода - 110 мл; рослинне масло - 35 мл Приготування Схема приготування таких млинців ні чим не відрізняється від замішування звичайних млинців на пшеничному борошні. Першим ділом обидва види борошна з'єднуються разом, до них можна додати трохи солі. Окремо яйця збиваються з водою і кефіром. Якщо не хочете змащувати сковороду маслом під час обжарювання, то плесніть невелика його кількість прямо в тісто. Змішайте сухі компоненти з рідинами і залиште тісто постояти півгодини, щоб борошно ввібрала вологу і млинці не рвалися під час обсмажування.
Пісні млинці з гречаного борошна
Ці гречані млинці готуються вже без пшеничного борошна, а тому виходять ароматними і мають темне забарвлення. Крім іншого, вони ідеально підходять для пісного меню , так як не містять тваринних продуктів.
Інгредієнти: гречана мука - 210 г; мелені насіння льону - 10 г; крохмаль - 5 г; мед - 15 г; вода - 590 мл Приготування Приблизно половину склянки води змішати з меленими лляними насінням і залиште на кілька хвилин, поки маса не стане густою і в'язкою. Змішайте борошно з невеликою кількістю крохмалю. В решті воді розведіть мед або будь-який інший обраний підсолоджувач. Влийте рідину до борошна, слідом додайте лляну суміш і добре перемішайте компоненти між собою. Готове тісто обсмажуйте порціями, попередньо протерши розігріту сковороду змоченою в олії серветкою.
Млинці на гречаної борошні без дріжджів
Ще один спосіб згладити яскравий смак гречаного борошна – змішати її з борошном пшеничним, а також трохи підсолодити. У компанії меду такі млинці припадуть до смаку кожному.
Інгредієнти: гречана мука - 110 г; пшеничне борошно - 45 г; молоко - 235 мл; вода - 210 мл; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 35 г; цукор - 5 р. Приготування Спершу змішуємо обидва види борошна між собою. Окремо збиваємо яйця, всипати до них трохи цукру і додати розтоплене масло. З'єднайте воду і молоко. Влийте яєчну суміш до сухих компонентів, а слідом і додайте рідини. Додавати рідини краще порціями, щоб уникнути утворення грудочок. Готові млинці з гречаного борошна на молоці повинні постояти хоча б 15 хвилин, після чого можна приступати до обжарке.
Рецепт млинців з гречаного борошна на молоці
Інгредієнти: гречана мука - 265 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 25 г; молоко - 475 мл; вода - 115 мл Приготування Якщо ви хочете зробити солодкі млинці, то збийте яйця з невеликою кількістю цукру, в іншому випадку можете додати щіпку солі або зовсім залишити основу прісної. До збитим яйця, влийте масло. Молоко розведіть водою і додайте яєчну суміш. Отримані рідини порціями вливайте до гречаної борошні, постійно перемішуючи. Коли вся рідина буде додана, а грудочок у тісті практично не залишиться, почніть порціями обсмажувати гречані млинці на добре розігрітій поверхні. Готові млинці можна доповнити будь-якої бажаної начинкою або їсти просто так.