Вернуться назад Распечатать

Рецепт млинців з дірочками

Рецепт млинців з дірочками
Є маса варіантів приготування млинців. Рецепти приготування тоненьких млинців з дірочками читайте нижче.
Рецепт смачних млинців на кефірі з дірочками
Інгредієнти:

  • просеянная борошно вищого сорту – 350 г;

  • кефір кімнатної температури – 380 мл;

  • сіль;

  • цукор – 120 г;

  • яйця – 2-3 шт.;

  • рафінована олія – 50 мл;

  • крутий окріп – 200 мл;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Розбиваємо в мисочку яйця, до них підсипаємо цукор і близько щіпки солі, а потім ретельно розмішуємо. Виливаємо кефір і теж перемішуємо. Просіяне борошно додаємо в раніше підготовлену суміш. Добре розмішуємо - вийде густе тісто. А тепер ключовий момент: в окріп кладуть соду і швидко розмішуємо. Виливаємо цю масу в тісто і знову перемішуємо. В результаті вийде досить рідке тісто з бульбашками, яке залишаємо на деякий час відпочити. Завдяки цьому воно стане однорідним і еластичним. В останню чергу вливаємо в тісто олію, знову розмішуємо. Змащуємо маслом добре нагріту сковороду, розподіляємо трохи тіста за її поверхні і смажимо млинці.
    Рецепт млинців на пиві з дірочками
    Інгредієнти:

  • великі яйця – 2 шт.;

  • просеянная борошно – 300 г;

  • молоко коров'яче – 190 мл;

  • цукор – 1-2 ст. ложки;

  • масло рослинне – 65 мл;

  • пиво світле – 200 мл;

  • харчова сода – 10 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Цукор з сіллю, додаємо в яйця і добре розмішуємо. Додаємо молоко, додаємо соду, просіяне борошно і перемішуємо. Вливаємо пиво і масло, добре розмішуючи. Змащуємо маслом добре розігріту сковороду і смажимо млинці.
    Заварні млинці на молоці з дірочками – рецепт
    Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 400 мл;

  • просеянная борошно – 250 г;

  • курячі великі яйця – 3 шт.;

  • цукор – 30 г;

  • рафінована олія – 50 мл;

  • сіль;

  • крутий окріп – 220 мл


  • Приготування
    Розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і розтираємо все це. Додаємо в суміш тепле молоко і ретельно розтираємо. Тепер просіваємо борошно і потихеньку вмішуємо її в тісто. Вливаємо окріп тоненькою цівкою, продовжуючи збивати тісто. Вже наприкінці рослинну олію, в останній раз збиваємо і залишаємо на півгодинки відпочивати. Тепер сковороду розжарюємо. Змащуємо її маслом для першого млинця. А далі, як правило, всі наступні млинці повинні зніматися добре, так як у тісті вже є масло. Смажимо ажурні млинці з дірочками.
    Рецепт млинців на мінералці з дірочками
    Інгредієнти:

  • пшенична просеянная борошно – 300 г;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • молоко коров'яче – 250 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • сода – 5 г;

  • газована мінералка – 190 мл;

  • масло вершкове натуральне – 20 р;

  • сіль.


  • Приготування
    У розтоплене масло кладемо цукровий пісок, вбиваємо яйця і добре збиваємо. Тепер кладемо сіль і, частинами всипаючи борошно, замішуємо густе тісто. Додаємо погашену соду і мінералку з газом. Її кількість регулюємо самостійно. Важливо, щоб тісто вийшло потрібної консистенції. В середньому йде близько склянки води. На сковороду, змащену маслом, наливаємо невелику порцію тіста. Після підрум'янення з одного боку обсмажуємо з другої. Так вчиняємо з усім тестом.
    Рецепт мереживних млинців з дірочками
    Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 300 мл;

  • борошно просеянная – 200 г;

  • кефір 32% жирності – 60 мл;

  • олія рафінована – 40 мл;
  • Рецепт млинців з дірочками

  • сіль;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • харчова сода – 5 р.


  • Приготування
    З сіллю і цукром розтираємо яйце. Вливаємо кефір, приблизно половину від усієї кількості молока, кладемо щіпку соди і просіяне борошно. Замішуємо тісто. Вливаємо в нього масло, і коли розмішуєм його до однорідності, вливаємо молоко, що залишилося. Після цього вже можна приступати до смаження ажурних млинців з дірочками. Приємного апетиту!