Є маса варіантів приготування млинців. Рецепти приготування тоненьких млинців з дірочками читайте нижче.
Рецепт смачних млинців на кефірі з дірочками
Інгредієнти: просеянная борошно вищого сорту – 350 г; кефір кімнатної температури – 380 мл; сіль; цукор – 120 г; яйця – 2-3 шт.; рафінована олія – 50 мл; крутий окріп – 200 мл; сода – 5 р. Приготування Розбиваємо в мисочку яйця, до них підсипаємо цукор і близько щіпки солі, а потім ретельно розмішуємо. Виливаємо кефір і теж перемішуємо. Просіяне борошно додаємо в раніше підготовлену суміш. Добре розмішуємо - вийде густе тісто. А тепер ключовий момент: в окріп кладуть соду і швидко розмішуємо. Виливаємо цю масу в тісто і знову перемішуємо. В результаті вийде досить рідке тісто з бульбашками, яке залишаємо на деякий час відпочити. Завдяки цьому воно стане однорідним і еластичним. В останню чергу вливаємо в тісто олію, знову розмішуємо. Змащуємо маслом добре нагріту сковороду, розподіляємо трохи тіста за її поверхні і смажимо млинці.
Рецепт млинців на пиві з дірочками
Інгредієнти: великі яйця – 2 шт.; просеянная борошно – 300 г; молоко коров'яче – 190 мл; цукор – 1-2 ст. ложки; масло рослинне – 65 мл; пиво світле – 200 мл; харчова сода – 10 г; сіль. Приготування Цукор з сіллю, додаємо в яйця і добре розмішуємо. Додаємо молоко, додаємо соду, просіяне борошно і перемішуємо. Вливаємо пиво і масло, добре розмішуючи. Змащуємо маслом добре розігріту сковороду і смажимо млинці.
Заварні млинці на молоці з дірочками – рецепт
Інгредієнти: коров'яче молоко – 400 мл; просеянная борошно – 250 г; курячі великі яйця – 3 шт.; цукор – 30 г; рафінована олія – 50 мл; сіль; крутий окріп – 220 мл Приготування Розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і розтираємо все це. Додаємо в суміш тепле молоко і ретельно розтираємо. Тепер просіваємо борошно і потихеньку вмішуємо її в тісто. Вливаємо окріп тоненькою цівкою, продовжуючи збивати тісто. Вже наприкінці рослинну олію, в останній раз збиваємо і залишаємо на півгодинки відпочивати. Тепер сковороду розжарюємо. Змащуємо її маслом для першого млинця. А далі, як правило, всі наступні млинці повинні зніматися добре, так як у тісті вже є масло. Смажимо ажурні млинці з дірочками.
Рецепт млинців на мінералці з дірочками
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 300 г; пісок цукровий – 50 г; молоко коров'яче – 250 мл; яйця – 3 шт.; сода – 5 г; газована мінералка – 190 мл; масло вершкове натуральне – 20 р; сіль. Приготування У розтоплене масло кладемо цукровий пісок, вбиваємо яйця і добре збиваємо. Тепер кладемо сіль і, частинами всипаючи борошно, замішуємо густе тісто. Додаємо погашену соду і мінералку з газом. Її кількість регулюємо самостійно. Важливо, щоб тісто вийшло потрібної консистенції. В середньому йде близько склянки води. На сковороду, змащену маслом, наливаємо невелику порцію тіста. Після підрум'янення з одного боку обсмажуємо з другої. Так вчиняємо з усім тестом.
Рецепт мереживних млинців з дірочками
Інгредієнти: коров'яче молоко – 300 мл; борошно просеянная – 200 г; кефір 32% жирності – 60 мл; олія рафінована – 40 мл; сіль; яйце велике – 1 шт.; пісок цукровий – 50 г; харчова сода – 5 р. Приготування З сіллю і цукром розтираємо яйце. Вливаємо кефір, приблизно половину від усієї кількості молока, кладемо щіпку соди і просіяне борошно. Замішуємо тісто. Вливаємо в нього масло, і коли розмішуєм його до однорідності, вливаємо молоко, що залишилося. Після цього вже можна приступати до смаження ажурних млинців з дірочками. Приємного апетиту!