Вернуться назад Распечатать

Тісто для м'ясного пирога

Тісто для м'ясного пирога
Смачна випічка буває не тільки солодкою. Печені вироби з начинкою з грибів, м'яса також виходять неймовірно смачними. Як зробити тісто для м'ясного пирога, читайте нижче.

Тісто для м'ясного пирога на кефірі


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту – 180 г;

  • сіль – щіпка;

  • кефір 32% жирності – 200 мл;

  • курячі яйця великі – 2 шт.;

  • сода – 5 р.


  • Приготування
    Соду додаємо в кефір, розмішуємо і на 5 хвилин залишаємо. Потім вбиваємо яйця, підсолюємо і потроху підсипаємо раніше просіяне борошно. Ретельно перемішуємо тісто. Виливаємо Половину тіста у змащену форму, розміщуємо м'ясну начинку і поміщаємо інше тісто. Випікаємо заливний пиріг 40 хвилин.

    Тісто на м'ясний пиріг на дріжджах – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту – 500 г;

  • пісок цукровий – 50 г;

  • тепле молоко – 240 мл;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • олія рослинна рафінована – 80 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Змішуємо яйця з теплим молоком, сухими дріжджами, сіллю, цукровим піском і рослинним маслом у великій ємності. Потроху додаємо борошно і вимішуємо тісто для м'ясного пирога на сухих дріжджах. Даємо йому відпочити і підійти. Збільшене в об'ємі тісто ділимо навпіл і розкачуємо пластом потрібного розміру. Половину покласти в форму, кладемо начинку, закрийте другою половиною тіста. Скріплюємо краю і випікаємо близько півгодини при помірній температурі.

    Тісто для м'ясного пирога – рецепт


    Інгредієнти:

  • просеянная борошно – 500 г;

  • пісок цукровий – 20 г;

  • кефір – 200 мл;

  • оцет – 5 мл;

  • харчова сода – 5 г;

  • маргарин – 70 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Вливаємо кефір в миску, вбиваємо яйця, кладемо сіль, цукор і додаємо розтоплений маргарин. Туди ж додаємо гашену оцтом соду. Інтенсивно розмішуємо і, підсипаючи борошно, замішуємо тісто. Прибираємо його в холод на півгодини. Трохи більше половини тіста розкачуємо шаром трохи більше, ніж розмір форми. Поміщаємо його в цю форму, формуємо бортики, рівним шаром розміщуємо начинку. Розкачуємо інше тісто і поміщаємо його на пиріг зверху, скріплюючи краю. Такий пиріг можна приготувати навіть на плиті в сковороді. Для цього на малому вогні випікаємо 35 хвилин, потім перевертаємо і з другої сторони готуємо стільки ж.

    Тісто для м'ясного пирога без дріжджів


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 180 г;

  • рафінована рослинна олія – 75 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • кефір – 220 мл;

  • сіль – щіпка;
  • Тісто для м'ясного пирога

  • цукровий пісок – 10 г;

  • манка – 60 г;

  • розпушувач – 10 р.


  • Приготування
    Рафінована рослинна масло вливаємо в кефір, додаємо манку і інтенсивно розмішуємо. Залишаємо масу на 10 хвилин. Кладемо продукти, що залишилися, і замішуємо тісто. Приблизно половину наливаємо у форму, викладаємо шар начинки і закриваємо рештою тестом. Готуємо такий пиріг близько півгодини при помірній температурі.