Сьогоднішні рецепти для любителів курячих крилець в паніровці. Контраст ніжного з пікантною гострої ноткою м'яса і хрусткої скоринки в цьому блюді просто непереборний.
Гострі крильця в хрусткій паніровці в духовці - рецепт
Інгредієнти: курячі крила – 1-12 кг; борошно пшеничне – 185-240 г; крохмаль – 95 г; одне куряче яйце; столова ложка суміші спецій для курки; по чайній ложці солі і суміші запашних італійських трав; дві чайних ложки меленої солодкої паприки; половина чайної ложки меленого чорного перцю; неповний стакан мінеральної газованої води; мелений пекучий перець; рафінована рослинна олія. Приготування Для насиченого гострого смаку замаринуем на одну годину попередньо промиті і розрізані на фаланги крила в суміші гострого перцю, солі і 50 мл води. Ступінь гостроти курячих крилець в паніровці визначає кількість пекучого перцю на даному етапі маринування.
Тим часом готуємо кляр і суху паніровку, Для цього змішуємо трохи збите яйце з мінеральною газованою водою, додаємо крохмаль, сіль, ароматні італійські трави, суміш спецій для курки, мелений чорний перець і доводимо масу додаванням борошна до консистенції кефіру. Для сухої панірування з'єднуємо борошно з меленою паприкою, додаємо трохи солі і бажаних прянощів і перемішуємо.
Промариновані гострі крильця обсушуємо і занурюємо в приготований кляр. У глибокій сковороді або іншої підходящої товстостінної ємності прогріваємо достатню кількість рослинної рафінованої олії для фритюру. Дістаємо з рідкого кляру фрагменти крил, паніруємо їх у борошняний сухої суміші і тут же викладаємо в розпечене масло. Підрум'янюємо вироби зі всіх сторін і викладаємо на деко. Розміщуємо блюдо в прогрітій до 220 градусів духовці і доводимо до готовності протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Цей рецепт ідеально підійде для великих курячих крилець, які не встигають повністю просмажиться у фритюрі і залишаються трохи сыроватыми.
Курячі крильця, смажені в паніровці у фритюрі на сковороді
Інгредієнти: курячі крила – 1-12 кг; несолодкі кукурудзяні пластівці – 245 г; молоко – 120 мл; половина склянки пшеничного борошна; чверть склянки кукурудзяного борошна ; два курячих яйця; чайна ложка меленої солодкої паприки і чорного перцю; чайна ложка запашних сухих трав на вибір; мелений гострий перець; рафінована рослинна олія. Приготування Промиті курячі крильця розрізаємо по суглобам, прибираючи крайню маленьку фалангу, змішуємо з сумішшю меленого гострого перцю, солі і невеликої кількості води. За цей час змішуємо молоко з збитим яйцем, додаємо ароматні сухі трави, сіль, чорний перець і борошно. Отримуємо масу по консистенції як сметана. Пластівці подрібнюємо в дрібну крихту, а крохмаль змішуємо з меленою паприкою і паніруємо в отриманій суміші фрагменти крил. Тепер занурюємо їх у рідкий кляр, обвалюємо слідом в кукурудзяного крихті і обсмажуємо в сковороді в розпеченому рослинному маслі з двох сторін.