Смажені курячі крильця є одним з найбільш смачних ласощів в бюджетному сегменті страв. Є в них якась індивідуальна непояснена привабливість, яка завоювала значну частку шанувальників.
Ще однією незаперечною перевагою поряд з прекрасними смаковими якостями є досить швидке і просте приготування даного страви. Далі про те, як смачно запекти курячі крильця в духовці і посмажити на сковороді.
Рецепт приготування смачних курячих крилець з медом і соєвим соусом в духовці
Інгредієнти: курячі крила – 960 г; мед – 45 г; кетчуп – 45 г; соус соєвий – 65 мл; мелена суміш п'яти перців – 15 г; щіпка червоного перцю; дві щіпки солі; рослинне або вершкове масло. Приготування Починаємо приготування крил з їх попереднього маринування. Для цього продукт промиваємо, обсушуємо й укладаємо в підходящу ємність. Тепер з'єднуємо в піалі мед, соєвий соус, кетчуп і гірчицю, кидаємо щіпку червоного перцю чилі і мелену суміш п'яти перців, перемішуємо, заправляємо отриманою сумішшю курячі крильця і перемішуємо, втираючи в них маринад. Залишаємо продукт в маринаді від одного до п'яти годин.
Після цього маємо крильця на выстеленном пергаментом або листом фольги і промазанном олією деку і встановлюємо на середньому рівні прогрітого духової шафи. Через тридцять хвилин запікання крил при температурі 200 градусів вони зарум'яняться і будуть готові до вживання.
Рецепт приготування смачних курячих крилець на сковороді
Інгредієнти: курячі крила – 960 г; кетчуп – 60 г; чотири зубці часнику; щіпка коріандру; щіпка куркуми; щіпка каррі; щіпка сухих італійських трав; сіль; рафінована рослинна олія. Приготування Промиваємо курячі крильця під проточною водою і ретельно витираємо від вологи. Тепер укладаємо
продукт в миску, кидаємо по дрібці каррі, куркуми, коріандру і сухих італійських трав, присмачую також сіллю, додаємо кетчуп, очищаємо і видавлюємо через прес зубці часнику і ретельно перемішуємо. Даємо час для маринування і просочування крилець пряними смаками.
Приблизно через годину-півтора викладаємо промаринований продукт на прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом і даємо добре підрум'янитися спочатку з однієї, а потім з іншого боку. Після цього прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо інтенсивність спека до мінімуму і даємо час крилець дійти до повної готовності.