Щоб отримати зажаристую на грилі курятину, не обов'язково йти в найближчий магазин, приготувати таку птицю можна і у власній духовці, знаючи кілька тонкощів. Докладніше про те, як приготувати курку гриль ми розповімо нижче.
Курка гриль – рецепт
Головною особливістю курки гриль є не тільки соковите м'ясо, але і зажаристая, рівномірно підрум'янена шкірка. Домогтися такої шкірки можна з допомогою хорошої духовки і карамелізації. Карамелізувати тушку можна, покривши її соусом з невеликим вмістом цукру. Ми приготуємо птицю на азіатський манер.
Якщо у вас є можливість, то втілюйте рецепт курки гриль в духовці на рожні, щоб птах рівномірно приготувалася, але ми використовуємо з цією метою спеціальну решітку.
Інгредієнти: кетчуп - 95 мл; часник сушений - 1/2 ч. ложки; оцет - 15 мл; соєвий соус - 15 мл; мед - 5 мл; сушений імбир - 1/4 ч. ложки; сік 1/2 лимона; тушка курки (середнього розміру). Приготування Щоб птиця готувалася як можна більш рівномірно і швидко, а також добре просочилася соусом, перед тим, як замаринувати курку для гриля, зробіть кілька поздовжніх надрізів середньої глибини по всім самим товстим місцях тушки, тобто на гомілках і філе. Для маринаду змішайте мед, кетчуп, сою, оцет, сік лимона і сушені спеції. Спробуйте маринад і відрегулюйте солоність на свій смак. Рясно натріть птицю маринадом по всій поверхні, а потім залиште промаринуватися на період від півгодини до 60 хвилин.
Викладіть курку на решітку, щоб під час запікання жар розподілявся рівномірно. Саму ж грати поставте на застеленому фольгою деко. Покладіть птицю запікати при 200 градусах на 10 хвилин, щоб шкірка схопилася, а потім зменшіть температуру до 180 градусів і залиште все ще на годину. Смачна курка гриль будинку готова, перед нарізкою залиште її хвилин на 10.
Як приготувати курку гриль в духовці?
Інгредієнти: тушка курки - 23 кг; часник - 3 зубки; вершкове масло - 35 г; банку пива - 500 мл; сушений часник, гірчиця, паприка - по 1 ст. ложці. Приготування Натріть суху тушку сумішшю спецій з пучкою солі. Під шкіркою на грудці розподіліть м'яке масло, змішане з пюрированным часником. Відкрийте банку пива і «посадіть» на неї птицю. Цей дивний прийом допоможе м'яса залишатися напрочуд соковитим навіть після запікання при дуже високій температурі. Готуйте тушку спершу при 220 градусах 20 хвилин, а потім ще півгодини вже при 200.