Вернуться назад Распечатать

Як приготувати курку гриль?

Як приготувати курку гриль?
Щоб отримати зажаристую на грилі курятину, не обов'язково йти в найближчий магазин, приготувати таку птицю можна і у власній духовці, знаючи кілька тонкощів. Докладніше про те, як приготувати курку гриль ми розповімо нижче.

Курка гриль – рецепт


Головною особливістю курки гриль є не тільки соковите м'ясо, але і зажаристая, рівномірно підрум'янена шкірка. Домогтися такої шкірки можна з допомогою хорошої духовки і карамелізації. Карамелізувати тушку можна, покривши її соусом з невеликим вмістом цукру. Ми приготуємо птицю на азіатський манер.
Якщо у вас є можливість, то втілюйте рецепт курки гриль в духовці на рожні, щоб птах рівномірно приготувалася, але ми використовуємо з цією метою спеціальну решітку.
Інгредієнти:

  • кетчуп - 95 мл;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • оцет - 15 мл;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • мед - 5 мл;

  • сушений імбир - 1/4 ч. ложки;

  • сік 1/2 лимона;

  • тушка курки (середнього розміру).


  • Приготування
    Щоб птиця готувалася як можна більш рівномірно і швидко, а також добре просочилася соусом, перед тим, як замаринувати курку для гриля, зробіть кілька поздовжніх надрізів середньої глибини по всім самим товстим місцях тушки, тобто на гомілках і філе. Для маринаду змішайте мед, кетчуп, сою, оцет, сік лимона і сушені спеції. Спробуйте маринад і відрегулюйте солоність на свій смак. Рясно натріть птицю маринадом по всій поверхні, а потім залиште промаринуватися на період від півгодини до 60 хвилин.
    Викладіть курку на решітку, щоб під час запікання жар розподілявся рівномірно. Саму ж грати поставте на застеленому фольгою деко. Покладіть птицю запікати при 200 градусах на 10 хвилин, щоб шкірка схопилася, а потім зменшіть температуру до 180 градусів і залиште все ще на годину. Смачна курка гриль будинку готова, перед нарізкою залиште її хвилин на 10.
    Як приготувати курку гриль?

    Як приготувати курку гриль в духовці?


    Інгредієнти:

  • тушка курки - 23 кг;

  • часник - 3 зубки;

  • вершкове масло - 35 г;

  • банку пива - 500 мл;

  • сушений часник, гірчиця, паприка - по 1 ст. ложці.


  • Приготування
    Натріть суху тушку сумішшю спецій з пучкою солі. Під шкіркою на грудці розподіліть м'яке масло, змішане з пюрированным часником. Відкрийте банку пива і «посадіть» на неї птицю. Цей дивний прийом допоможе м'яса залишатися напрочуд соковитим навіть після запікання при дуже високій температурі. Готуйте тушку спершу при 220 градусах 20 хвилин, а потім ще півгодини вже при 200.