Вернуться назад Распечатать

М'ясні тефтелі

М'ясні тефтелі
Що може бути поживніше і смачніше для вечері, ніж домашні м'ясні тефтелі? Давайте ж розглянемо, як приготувати це традиційне блюдо нашої кухні і здивувати всіх приголомшливим стравою.

Рецепт м'ясних тюфтельок з підливою


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 580 г;

  • морква – 55 г;

  • цибулина – 55 г;

  • рис – 180 г;

  • часник – 20 р;

  • борошно – 35 г;

  • свіжа зелень;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Для підливи:

  • цибулина – 55 г;

  • морква – 55 г;

  • часник – 20 р;

  • вода – 420 мл;

  • паста томатна – 65 мл;

  • борошно – 35 г;

  • олія рослинна;


  • Приготування
    Рецепт м'ясних тюфтельок з рисом неймовірно простий. Отже, крупу добре промиваємо і відварюємо до напівготовності у ковшичке. М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими скибочками. Моркву, цибулину і зубок часнику чистимо і перекручуємо разом з яловичиною через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо подрібнену свіжу зелень і відварений рис. Все ретельно перемішуємо руками, подсаливая за смаком. З отриманої м'ясної маси ліпимо чистими руками однакові кульки і обвалюємо їх у борошні. Обсмажуємо тефтелі на розпеченому рослинному масло до утворення апетитною скоринки. Далі переходимо до приготування підливи: овочі чистимо і нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву шаткуємо на крупній тертці і обсмажуємо все до прозорого стану. Потім видавлюємо через прес часник і додаємо борошно. Ретельно перемішуємо і обережно вливаємо в сковороду окріп і кладемо томатну пасту. Підсолюємо, перчимо суміш і ретельно перемішуємо. Доводимо підливу до закипання і знімаємо з вогню. М'ясні тефтелі викладаємо у форму, заливаємо гарячим томатним соусом і відправляємо на 30 хвилин у розігріту духовку.

    Рецепт м'ясних тюфтельок з гречкою


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 400 г;

  • молоко – 15 ст. ложки;

  • вода – 05 склянки;

  • цибулина – 55 г;

  • гречана крупа – 80 г;

  • кисло-солодке яблуко – 1 шт.;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • кунжут;
  • М'ясні тефтелі

  • спеції .


  • Приготування
    Гречку промиваємо і відварюємо до готовності. Потім додаємо кашу в м'ясний фарш, перемішуємо і злегка розбавляємо молоком. Цибулю і яблуко чистимо і подрібнюємо блендером. Потім отримане пюре змішуємо з фаршем, додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. Вологими руками ліпимо невеликі кульки, викладаємо їх в промаслений форму, наливаємо трохи води і присипаємо зверху кунжутом. Запікаємо м'ясні тефтелі в розігрітій духовці 15 хвилин при 200 градусах.