Свиняча рулька при правильному приготуванні перетворюється на справжній делікатес, неперевершений аромат і зовнішній вигляд якого зводить нанівець спроби зробити вибір у бік більш корисного страви. Але іноді можна собі дозволити і подібного роду надмірності і насолодитися чудовим смаком цього достатньо калорійність страви.
Як приготувати свинячу рульку в домашніх умовах в мультиварці?
Інгредієнти: велика свиняча рулька – 2 шт.; червоне вино – 250 мл; соус соєвий – 90 мл; сіль – 10 г; велика голівка часнику; велика ріпчаста цибулина; велика морква; листочок лавра; чорний перець - 10 горошин. Приготування Починаємо приготування страви з підготовки свинячий рульки. Промиваємо її ретельно, соскабливаем забруднення за допомогою щітки чи ножа, попередньо, при необхідності, обпаливши щетину. Укладаємо підготовлений продукт в ємність мультиустройства, додаємо очищену і розрізану на чверті цибулину і моркву, кидаємо також горошки перцю, сіль і листочок лавра. Наливаємо в миску воду, щоб вона повністю покрила вміст і вмикаємо прилад в режимі «Гасіння» на сорок хвилин, якщо мультиварка з функцією скороварки, або на півтори години в звичайному режимі.
По закінченні часу виймаємо м'ясо на тарілку, бульйон перелити в іншу посудину, його можна використовувати для приготування інших страв, а овочі викидаємо. Зубці часнику очищаємо, ріжемо навпіл або на чверті, нашпиговываем ними рульки по всьому периметру і повертаємо вироби в порожню мультикастрюлю. Заливаємо після цього їх вином і соєвим соусом, налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і витримуємо в ньому рульки тридцять хвилин. Після цього перемикаємо поточний режим на функцію «Смаження», перевертаємо рульки і даємо рідини випаруватися протягом п'ятнадцяти хвилин, а страві трохи підрум'янитися. У звичайній мультиварці без функції скороварки краще продовжувати приготування в режимі «Випічка» при закритій кришці.
Як приготувати рулет із свинячої рульки?
Інгредієнти: свиняча рулька; щіпка солі; кілька пучок меленого чорного перцю; два-три зубці часнику; одна ріпчаста цибулина; одна морква; листочок лавра. Приготування Підготовлену рульку заливаємо водою, додаємо очищену і розрізану на частини цибулину і моркву, додаємо сіль і лаврушку і варимо продукт на малому вогні протягом двох годин. Після цього виймаємо рульку на тарілку, даємо трохи охолонути, розрізаємо з боку частини товстіший і витягуємо кістка. Натираємо м'ясо зсередини перцем, сіллю і подрібненим часником, згортаємо рулетом, перев'язуємо шпагатом і маємо під прес на декілька годин. Після цього даємо страві охолонути в холодильнику і можемо пробувати.
Як правильно приготувати свинячу рульку по-чеськи в пиві?
Інгредієнти: велика свиняча рулька – 1 шт.; темне пиво – 2 л; Спеції для відварювання:
два сантиметри імбирного кореня ; запашний перець - 10 горошин; сушений майоран - 05 ч. ложки; сушена петрушка - 1 ч. ложка; п'ять лаврових листів; щіпка зерен кмину; столова ложка солі; Спеції для запікання:
соус соєвий – 25 мл; мед – 35 г; рослинна рафінована олія – 25 мл; три зубці часнику; чорного меленого перцю - 05 ч. ложки. Приготування Свинячу рульку моєму, ретельно натираємо пряною сумішшю, приготовленою з натертого імбирного кореня, сушеного майорану і петрушки і укладаємо в підходящу каструлю. Додаємо туди ж лаврові листи, горошини запашного перцю, зерна кмину, сіль, заливаємо темним пивом і ставимо на вогонь. Варимо вміст під кришкою на самому малому вогні протягом приблизно двох-трьох годин. Після цього перекладаємо рульку на деко, натираємо сумішшю соєвого соусу, меду, олії, меленого перцю і видавленого часнику і розташовуємо на годину-півтори в духовці, прогрів її попередньо до 180 градусів. У процесі запікання обов'язково поливаємо рульку соками з дека для соковитості і рум'яної скоринки.