Якщо ви шукаєте альтернативу звичним запечене м'яса на святковому столі , то спробуйте рецепт м'ясного суфле в духовці. Незважаючи на чудернацьке назву і зовнішній вигляд, що ніяких труднощів приготування такої страви в собі не приховує, а список інгредієнтів не включає дивовижних складових.
М'ясне суфле з курячого фаршу в духовці – рецепт
Рецепт цього суфле з курятини можна варіювати на свій розсуд. Ви можете адаптувати рецепт такого м'ясного суфле в духовці для дітей, замінивши в рецепті вершки і прибравши добавки на зразок оливок, а можете підлаштувати його під свою дієту.
Інгредієнти: куряче філе - 370 г; часник - 2 зубки; вершки - 220 мл; яйця - 2 шт.; оливки - 12-15 шт. Приготування Для даного рецепту вам неодмінно знадобиться потужний блендер, саме завдяки йому, а не м'ясорубці, можливо буде отримати однорідний і повітряний продукт на виході.
Переконайтеся в тому, що зрізали будь-які надлишки плівок і жив з філе птиці. Розділіть м'якоть на шматочки середнього розміру і збийте блендером до консистенції пасти, додавши дрібку солі з перцем і кілька часникових зубков. Перемістіть пастоподібний фарш в будь-який посуд відповідного розміру і з'єднайте з жовтками та вершками. Білки збийте в піну окремо і обережно змішайте їх з масою з курячого філе. Обережно розподіліть курячу масу в скляній формі і помістіть оливки в центр. Поставте форму з суфле в наповнений гарячою водою деко і залиште все при 190 градусах на півгодини.
Як зробити м'ясне суфле в духовці?
Інгредієнти: порей - 1 шт.; вершкове масло - 25 г; печериці - 270 г; філе яловичини - 740 г; яйця - 2 шт.; м'ясний бульйон - 45 мл; кукурудзяна мука - 10 г; вершки - 65 мл Приготування Подрібніть порей і гриби, після чого припустіть їх разом в розігрітому вершковому маслі. Коли з засмажки вийде зайва волога, додайте на сковороду шматочки яловичини і дайте їм схопитися. Охолодіть м'ясо з засмажкою і збийте блендером до однорідності. Окремо збийте в піну білки яєць. Жовтки розітріть з борошном, бульйоном і вершками. Влийте вершкову суміш до м'яса, перемішати, обережно введіть білкову піну і розкладіть все по промасленим керамічних форм. Тепер залишається лише приготувати м'ясне суфле в духовці. Розмістіть форми в наповненій гарячою водою деко, щоб знизу суфле не підгоріло. Залиште в духовці на півгодини при 190 градусах. Готове суфле можна подавати відразу ж або залишити аж до охолодження.