Вафельні коржі з фаршем – швидкий і оригінальний варіант ситної закуски. Така страва стане справжньою паличкою-виручалочкою напередодні приходу нежданих гостей і прикрасить будь-який стіл.
Котлети з фаршу і вафельних коржів
Інгредієнти: свинячий фарш – 530 г; цибулина – 110 г; готові коржі вафельні; яйце – 1 шт.; спеції . Для кляру:
яйце – 2 шт.; сіль – пучку. Приготування Для приготування вафельних котлет в клярі з готових коржів, у фарш додаємо подрібнену цибулю, яйце, підсолюємо за смаком і вимішуємо все до однорідності. З вафельного коржа акуратно вирізаємо невеликі кружечки, викладаємо трохи начинки і накриваємо зверху другою. Для кляру збиваємо яйця з сіллю і вмочаємо заготовки в отриману суміш. Сковороду промазуємо гарненько рослинним маслом, розігріваємо його, викладаємо котлети і обсмажуємо кожну сторону протягом 5 хвилин.
Рецепт з вафельних коржів з фаршем
Інгредієнти: м'ясний фарш домашній – 350 г; яйце – 1 шт.; готові коржі вафельні; морква – 55 г; цибулина – 60 г; сметана – 215 мл; сир – 160 г; олія рослинна; спеції – за смаком. Приготування Для приготування м'ясного торта з вафельних коржів, у фарш розбиваємо яйце і трохи підсолюємо. Цибулю і моркву обробляємо, дрібненько нарізаємо і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Перший корж промазуємо сметаною, розподіляємо трохи фаршу і накриваємо другим. Знову змащуємо поверхню сметаною і розподіляємо частину овочевої обжарювання. Чергуємо шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхівку промазуємо майонезом і запікаємо торт близько 35 хвилин. Після цього присипаємо страву тертим сиром і відправляємо ще на 5 хвилин у духовку.
Вафельні коржі з фаршем в духовці
Інгредієнти: фарш домашній м'ясний-500 г; яйце – 1 шт.; хліб білий – 50 г; цибулина – 45 г; сир – 160 г; спеції; круглі вафельні коржі – 2 шт. Для кляру:
яйце – 3 шт.; сіль – пучку; кефір – 500 мл; борошно – 65 р. Приготування Отже, в м'ясний фарш розбиваємо яйце, додаємо розмочений у молоці хліб, тертий сир, подрібнену цибулину і спеції. На вафельний коло викладаємо начинку і накриваємо другим коржем. Для кляру у мисці збиваємо яйця з сіллю, вливаємо кефір, вводимо борошно і злегка збиваємо виделкою. Розрізаємо торт на однакові сектора, потім кожен приготований кляр і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслечко всього кілька хвилин.