Банан - досить калорійний і ситний фрукт, незважаючи на це існують бананові дієти , в яких передбачені лише ці чудові заморські жовті фрукти. І не даремно, адже там міститься велика кількість клітковини, корисних мінералів і вітамінів. В одному фрукті міститься денна норма вітаміну С і практично немає жирів. Ми пропонуємо приготувати ідеальний сніданок з оладок на основі цього чудового фрукта, та ще й без додавання борошна.
Рецепт бананового оладок без борошна і цукру
Це самий легкий і швидкий рецепт із запропонованих у цій статті.
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; кокосова стружка – 50 г; банан – 3 шт.; мед – 45 мл; кориця або ванілін; сода – 5 р. Приготування Нам знадобиться дві невеликі ємності. В одній ми збиваємо яйця, а в другій розминаємо виделкою банани в кашку. Потім змішуємо їх і додаємо кокосову стружку, мед, спеції і соду. Все добре вимішуємо і смажимо на гарячій сковороді, на яку додаємо трошки олії. Смак оладок виходить дуже ніжним і досить нейтральним і завдяки цьому можна фантазувати з добавками і винаходити нові відтінки смаку.
Сирно-бананові оладки без борошна
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; банан – 2 шт.; цукор – 50 г; сир – 210 г; розпушувач - 10 г; манка – 60 г; родзинки – 20 г; ваніль. Приготування Родзинки бажано заздалегідь залити гарячою водою, або хоча би обдати окропом. Яйце збиваємо з цукром і манкою і залишаємо трохи набрякнути. Банан і сир розминаємо виделкою або перебиваємо блендером. Змішуємо всі компоненти і смажимо оладки як зазвичай або готуємо в духовці. Подаємо зі сметаною, варенням або медом.
Бананові оладки на кефірі без борошна
Ці оладки виходять пишними і ароматними, незважаючи на те, що не використовуються дріжджі
Інгредієнти: кефір – 250 мл; банан – 3 шт.; вівсяні висівки – 100 г; яйце – 2 шт.; цукор – 30 г; сіль і сода – по 5 г; ваніль. Приготування Вівсяні висівки можна замінити подрібненими в кавомолці вівсяними пластівцями швидкого приготування. Заливаємо їх кефіром, щоб вони набубнявіли і розм'якшилися. Кефір можна використовувати не першої свіжості, на смак це не вплине, також його краще підігріти, так оладки вийдуть пишніше. Тим часом банан перетворюємо у пюре, яйця збиваємо з цукром і содою, також додаємо сіль і ваніль. Все змішуємо і готуємо чудові, корисні і дуже смачні оладки з допомогою сковороди і малої кількості олії, викладаючи ложкою акуратно кожну порцію.