Любителі пишних оладок напевно стикалися з, здавалося б, ідеальними рецептами, за підсумком приготування яких виходять оладки з товщиною матрац, але вся радість сходить нанівець, коли готові оладки опадають відразу ж після приготування. Щоб уникнути подібних наслідків, рекомендуємо приготувати дріжджові млинці на воді, які зберігають свою пишність навіть після охолодження.
Пишні дріжджові млинці на воді – рецепт
Ви можете приготувати тісто з будь-якими добавками, від шматочків фруктів до шматочків шоколаду, але ми вирішили зупинитися на доступному і простому варіанті – ізюмі.
Інгредієнти: борошно - 210 г; дріжджі - 5 г; цукор - 25 г; родзинки - 95 г; вода - 245 мл; яйце - 1 шт. Приготування Перед тим, як приготувати дріжджові млинці на воді, необхідно злегка підігріти цю саму воду, щоб дріжджі в ній змогли активізуватися і забезпечити пишний продукт на виході. Розведіть у воді трохи цукру, всипте гранули дріжджів, а після перемішування залиште все хвилин на 10 до активізації. Окремо збийте яйця і цукор, що залишився. Борошно можна злегка підсолити, а можна відразу ж змішувати з рідинами (в тому числі і зі збитими яйцями) до формування густого тіста без грудок. Додайте родзинки. Далі тісто залишається порційно обсмажити з обох сторін, скласти оладки чарочку і подавати з порцією меду, сметани або йогурту .
Дріжджові млинці на воді без яєць
Якщо ви маєте намір дотримуватися посту або просто обмежуєте споживання тваринних продуктів, то дріжджові млинці на воді з яйцями можна легко замінити альтернативою без додавання яєць.
Інгредієнти: цукор - 15 г; дріжджі - 5 г; борошно - 255 г; вода - 265 мл Приготування Злегка підсолодивши теплу воду, всипте до неї дріжджі і перемішайте. Влийте дріжджовий розчин до борошні і залиште готове тісто на расстойку. По закінченні приблизно півгодини, обсмажуйте порції підійшов до тесту зарумянивая і подавайте.
Оладки з дріжджового тіста на воді
Замість сухих дріжджів у хід можна пускати свіжі, а щоб оладки вийшли м'якше, борошно можна змішати з невеликою порцією крохмалю.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; цукор - 55 г; вода - 330 мл; свіжі дріжджі - 15 г; борошно - 215 г; крохмаль - 5 р. Приготування Підігрів воду, розведіть в ній дріжджі. Яйця перетворіть в густий крем, збивши його разом з цукром. Борошно змішайте з крохмалем і додайте збиті яйця з розчином дріжджів. Готове тісто залиште на расстойку в теплі на півгодини, а потім обсмажуйте порції тіста до зарум'янювання.