М'ясна запіканка з картоплею – відмінний варіант для тих, хто хоче швидко приготувати смачне і одночасно ситне блюдо. Таке страву по достоїнству оцінять і дорослі і навіть діти. А ось як приготувати м'ясну запіканку з картоплею ми вам зараз розповімо!
Рецепт м'ясної запіканки з картоплею
Інгредієнти: картопля – 950 г; м'ясний фарш домашній – 650 г; цибулина – 55 р.; часник – 2 зубчики; сир – 220 г; сметана – 55 мл; майонез – 55 мл; помідор – 100 г; спеції – по смаку. Приготування Картоплю промиваємо, чистимо й нарізаємо тоненькими кружальцями. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями і половину висипаємо до картоплі. Солимо, перчимо овочі за смаком, додаємо майонез і розмішуємо. Викладаємо овочеву масу на дно форми і розрівнюємо її. М'ясо промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Додаємо у готовий фарш, що залишився лук, видавлюємо через прес часник і заправляємо спеціями. Розподіляємо м'ясну масу наступним шаром і накриваємо зверху помідорами, нашаткованими тонкими часточками. Промазуємо сметаною і присипаємо м'ясну запіканку з картоплею тертим сиром. Тепер відправляємо заготовку в розігріту духовку і випікаємо 45 хвилин, накривши фольгою. За кілька хвилин до готовності фольгу знімаємо, щоб сирна скоринка трохи підрум'янилася.
М'ясна запіканка з грибами і картоплею
Інгредієнти: картопля – 400 г; цибулина – 110 г; масло рослинне – 55 мл; спеції – за смаком; фарш свинячий – 245 г; вода – 2 ст. ложки; сир – 120 г; свіжі печериці – 110 р. Для заливки:
сметана 10% – 35 мл; майонез – 40 мл; яйце – 1 шт.; молоко – 110 мл; сіль – за смаком; часник – 1 зубок. Приготування Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо й обсмажуємо з грибами, нарізаними скибочками, на розігрітому маслі, підсолюємо
овочі за смаком. Потім додаємо фарш, вливаємо трохи води і протушиваем до готовності м'яса. Картопля обробляємо, нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо частину на дно форми для запікання, промазанное вершковим маслом. Посипаємо спеціями і зверху розподіляємо рівним шаром м'ясний фарш з грибами. Потім викладаємо у форму залишився картоплю і знову посипаємо спеціями. Для заливки змішуємо сметану з майонезом, додаємо яйце, сіль, видавлюємо часник і вливаємо трохи молока. Злегка збиваємо отриману суміш віночком до однорідності, а потім виливаємо у форму. Затягуємо зверху харчовою фольгою і відправляємо м'ясну запіканку з картоплею в духовку на 40 хвилин.