Пропонуємо рецепти приготування м'ясних кульок в томатному соусі. Це блюдо не тільки урізноманітнює буденне меню, але і чудово доповнить святковий стіл, вражаючи домочадців і гостей своїм пікантним смаком і чудовим ароматом.
М'ясні кульки з фаршу з рисом в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: рис круглий – 90 г; фарш свино-яловичий – 675 г; дві ріпчасті цибулини; одна середня морква; зубчик часнику; склянку бульйону або очищеної води; чверть склянки томатної пасти; чверть склянки сметани; чверть склянки майонезу ; столова ложка борошна; олія рафінована рослинна; спеції і ароматні сухі трави на свій смак; мелена суміш п'яти перців; сіль. Приготування Основою даного блюда є м'ясний фарш, ми візьмемо його в готовому вигляді, і рисова крупа, яку нам необхідно відварити майже до готовності в трохи підсоленій воді, потім злити на сито для стікання всієї вологи. Змішуємо ці два компоненти, додаємо спасеровану на рафінованій маслечко цибулину з дрібно натертою морквою, кидаємо також сіль, мелену суміш перців, майонез, видавлюємо туди ж зубчик часничку, все ретельно перемішуємо і трохи відбиваємо.
Формуємо з отриманої маси круглі кульки і вкладаємо їх одним шаром в ємність, придатну для запікання в духовці.
В окремій мисці розчиняємо в бульйоні або очищеній воді томатну пасту, сметану і борошно, присмачую суміш сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями і ароматними травами на свій смак. Заливаємо томатно-сметанним соусом тефтелі і розташовуємо в прогрітій до 190 градусів духовці, прикривши посуд кришкою або листом фольги. Приблизно через п'ятдесят хвилин можна буде насолоджуватися прекрасним смаком готового страви.
М'ясні кульки з моцарелою в томатному соусі - рецепт
Інгредієнти: свино-яловичий фарш – 890 м; білий хліб (бажано черствий) – 210 г; свіжа зелень базиліка – 25-30 г; твердий сир – 90 г; два курячих яйця; моцарелла - 15-20 маленьких кульок; мелена суміш перців; сіль; рослинна олія без запаху для смаження; Для соусу:
оливкова олія – 95 мл; помідори у власному соку – 750-900 г; дві середні цибулини; три зубці часнику; щіпка меленого перцю чилі; мелена суміш п'яти перців; сіль. Приготування Білий хліб розмочуємо в холодній воді або молоці, а потім віджимаємо і подрібнюємо будь-яким зручним способом. Змішати хлібні крихти з фаршем, додаємо яйця, натертий твердий сир (в оригіналі потрібен пекоріно), подрібнену зелень базиліка, а також кидаємо кілька щіпок суміші перців, сіль і все ретельно перемішуємо.
З отриманої маси формуємо кульки, вклавши всередину кожного по кульці моцарели і обсмажуємо на розігрітій олії до красивого апетитною рум'яності. Тепер укладаємо їх у сотейник або іншу широку ємність і готуємо соус. Пасеруємо на оливковій олії посічені цибулини, а через десять хвилин додаємо подрібнені зубці часнику і обсмажуємо ще три хвилинки. Після цього закладаємо нарізані томати, кидаємо перець чилі і мелену суміш перців, додаємо за смаком сіль, протушиваем соус трохи і пробиваємо блендером до однорідності. Заливаємо отриманим томатним соусом м'ясні кульки з моцарелою і тушкуємо під кришкою ще хвилин п'ятнадцять.