Фрикадельки з індички, незважаючи на дієтичний складу, є неймовірно ніжним і смачним блюдом. Варіюючи набір входять у фарш для фрикадельок компонентів, можна регулювати ступінь дієтичних властивостей страви, тим самим розширюючи аудиторію споживачів від мала до велика.
Фрикадельки з фаршу індички у вершковому соусі - рецепт для дітей
Інгредієнти: філе грудки індички – 180 г; крупа манна – 45 г; чверть невеликий ріпчатої цибулі; чверть середньої моркви; чайна ложка борошна; половина склянки молока; шматочок вершкового масла; сіль. Приготування Цей рецепт підійде для турботливих матусь, які намагаються зробити меню своєї дитини не тільки корисним, але ще і смачним. Безперечно корисне філе індички перетворюємо у фарш за допомогою м'ясорубки або ємності блендера і змішуємо з манною крупою, додавши трохи солі. Формуємо з отриманої маси маленькі круглі фрикадельки і викладаємо тимчасово на обробну дошку.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо за допомогою гострого ножа як можна дрібніше і припускаємо в маленькому сотейнику з розпущеним вершковим маслом. Потім додаємо борошно і вливаємо молоко, інтенсивно безперервно розмішуючи. Додаємо також перетерту на самій дрібній тертці моркву, доводимо масу до кипіння і закладаємо в неї підготовлені фрикадельки. Прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо блюдо, не перемішуючи, на малому вогні протягом п'яти-семи хвилин.
Готові фрикадельки можна подати вашому чаду з кашею, макаронами або картопляним пюре .
Фрикадельки з індички в духовці з підливою
Інгредієнти: філе грудки індички – 420 г; печінка куряча або вирощувати індичат – 220 г; білокачанна капуста – 220 г; невелика ріпчаста цибулина; зубчик часнику; два курячих яйця; половина склянки молока; трохи неповний склянку хлібних крихт; щіпка меленого запашного перцю; шматочок вершкового масла; сіль. Для соусу:
третя частина пачки вершкового масла; дві столові ложки борошна; стакан молока; півтора склянки бульйону; сіль. Приготування Філе грудки індички подрібнюємо в м'ясорубці. Капусту, очищену цибулину і зубчик часнику подрібнюємо в блендері. З'єднуємо м'ясну масу з овочевою, додаємо хлібні крихти, молоко, розмішані до однорідності яйця, приправляємо масу меленим запашним перцем і сіллю і ретельно вимішуємо.
Після цього зволоженими руками формуємо фрикадельки розміром з великий волоський горіх і вкладаємо їх на
деко, застелене пергаментом і трохи промазанный маслом. Готуємо вироби в духовій шафі, прогрітому до температури 220 градусів протягом п'ятнадцяти хвилин.
Для підливи пасеруємо дві хвилини на розпущеному вершковому маслі борошно, потім, безперервно інтенсивно розмішуючи, вливаємо молоко і бульйон додаємо сіль і щіпку мускатного горіха. Прогріваємо суміш до загустіння, перекладаємо до нього готові фрикадельки і тушкуємо під кришкою на самому малому спеці хвилин п'ять.
Подаємо фрикадельки з підливкою з брусничним або журавлинним джемом.