Якщо ви віддаєте перевагу м'якою і розсипчастою картоплі, то готуйте її в духовці в рукаві для запікання. В силу того, що плівка рукава здатна ефективно утримувати вологу, картопля буквально пропарюється всередині і стає дивно ніжним.
Картопля, запечена в рукаві в духовці
Почнемо з рецепту, що включає в себе класичне поєднання картоплі з сумішшю часнику і розмарину. Завдяки насиченому смакової поєднанню, звичні бульби придбають нові грані смаку.
Інгредієнти: картопля - 420 г; головка часнику; щіпка листя свіжого розмарину; оливкова олія - 25 мл Приготування При бажанні, ви можете залишити шкірку на бульбах, але переконайтеся в тому, що ретельно зачистили їх щіткою від надлишків бруду на поверхні. Промитий картоплю добре обсушіть і довільно наріжте, а після полийте маслом і приправити щедрою пучкою солі. Плоскою стороною ножа роздушіть часникові зубки і розітріть розмаринові листочки. Змішайте шматочки картоплі з часником і розмарином, а потім розподіліть всі в рукаві і відправте запікати при 220 градусах 45-55 хвилин.
Рецепт картоплі з м'ясом в духовці в рукаві
Інгредієнти: яловича вирізка - 12 кг; картопляні бульби - 440 г; ріпчаста цибуля - 185 г; морква - 110 г; яловичий бульйон - 210 мл; помідори (консервовані) - 230 г; листя лавра - 2 шт.; суміш італійських трав - 1 ч. ложка. Приготування Вимивши картопля, довільно наріжте його разом з цибулею і морквою, а потім овочі посоліть і посипте їх прованськими травами. Додавши сушені трави, розподіліть овочі в рукаві і покладіть приправлений шматок вирізки в центрі. Зафіксувавши один з країв рукави, влийте суміш з бульйону і консервованих томатів, а після відправте все запікати при 180 градусах протягом години.
Картопля по-селянськи в духовці в рукаві
Інгредієнти: часник - 2 зубки; вершкове масло - 55 г; зелень кропу - 1 ч. ложка; вода - 35 мл; картопля - 550 р. Приготування М'яке масло змішайте з пюрированным часником і зеленню кропу. Шматочки картоплі вимийте, обсушіть, шкірку залиште, а самі бульби розділіть на великі шматочки, робити це можна в досить довільній манері – це є особливістю запікання картоплі в сільському стилі. Змішайте шматочки картоплі з м'яким маслом і викладіть в рукав. Слідом влийте трохи води і відправте все запікати при 200 градусах на півгодини.