Як і будь-яка корпорація, KFC не збираються розкривати секрети приготування своєї фірмової гострої курятини, але впадати у відчай і кидатися в заклади мережі заради відерця улюблених крилець не варто. Нижче ми розкриємо кілька рецептів гострих крилець KFC, які максимально наближені до оригіналу і практично не відрізняються від нього за смаком, більше того, одна з версій виходить навіть більш здоровою, за рахунок запікання, а не обсмажування у фритюрі.
Справжній рецепт гострих курячих крилець як KFC
У вас навряд чи вийде добитися ідеального збігу з оригінальним рецептом, оскільки в ньому м'ясо деякий час маринують у спеціальних розчинах, розм'якшуються м'ясні волокна. Ми обійдемося без таких хімічних добавок і просто приготуємо дуже смачну птицю.
Інгредієнти: Для курки:
курячі крильця - 1 кг; паста з часнику - 1 ч. ложка; кетчуп - 15 г; соус чилі - 25 мл; сіль, перець - по 1 ч. ложці. Для кляру:
борошно - 65 г; кукурудзяне борошно - 25 г; розпушувач - 1 ч. ложка; паприка - 1/2 . ложки; молоко - 55 мл Приготування Приготуйте маринад для курятини змішавши крила з пастою з часнику, кетчупом, гострим соусом і сіллю з перцем. Залиште м'ясо приблизно на чверть години. Приготуйте простий кляр, змішавши обидва види борошна з розпушувачем і паприкою, а потім залив сухі складові молоком.
Перед тим, як посмажити крильця як KFC, занурте в кляр мариновану птицю, дайте надлишків стекти, а потім відправте птицю прямо в розігріте масло.
Рецепт приготування крилець як KFC в духовці
Важко повірити в те, що курятина з KFC може бути зовсім не шкідливою, але ми беремося довести це, пускаючи в хід духовку, а не фритюр.
Інгредієнти: часник сушений - 2 ч. ложки; сушений чебрець, базилік, орегано - по 1/2 ч. ложки; сушена гірчиця - 1 ст. ложка; паприка - 2 ст. ложки; мелений імбир, кайенский перець - по 1 ч. ложці; курячі крила - 700 г; кефір - 230 мл; борошно - 120 мл; хлібна паніровка - 1 ст.; кукурудзяне борошно - 25 р. Приготування Перед тим, як приготувати гострі крильця як KFC, змішати всі спеції із списку разом. Близько чайної ложки цих спецій з'єднайте з курячими крилами і кефіром. Залиште птицю маринуватися на годину. Далі змішайте решту спеції з обома видами борошна і хлібної крихтою. Обваляйте в паніровці мариновані крила і розкладіть їх на деко, попередньо покривши останній листом пергаменту і змастивши маслом. Запийте птицю близько 25 хвилин при 200 градусах, поливаючи її парою столових ложок олії в середині приготування.