Навіть усвідомлюючи шкоду страв з фастфуду, відмовитися від їх приголомшливого смаку досить складно. Так одного разу спробувавши крильця в KFC, періодично виникає непереборне бажання знову насолодитися тим самим хрустким і одночасно ніжним і пікантним смаком.
Пропонуємо альтернативний оригінальний рецепт приготування крилець в паніровці як KFC в домашніх умовах, смак яких максимально наближений до улюбленому варіанту. Перевага домашнього приготування страви в абсолютній відсутності в рецептурі шкідливих підсилювачів смаку та інших добавок, які гарантовано не підуть на користь вашому організму.
Як приготувати крильця в KFC в домашніх умовах?
Інгредієнти: курячі крильця – 2 кг; очищена вода – 15 л; кухонна сіль – 60 г; соус рибний – 40 мл; рафінована рослинна олія для смаження; Для панірувальної суміші:
пшеничне борошно – 160 г; кухонна сіль – 10 г; цукровий пісок – 15 г; мелений чорний перець – 10 г; базилік сушений – 5 г; паприка червона мелена – 10 г; мелений гострий перець чилі – 5-10 м; чверть чайної ложки сушеного чаберу; чверть чайної ложки цибульного пудри; чверть чайної ложки меленого мускатного горіха і імбирного порошку; половина чайної ложки меленого білого перцю; по половині чайної ложки сушеного часнику, шавлії і майорану. Для кляру:
молоко – 220 мл; мелена паприка – 1 ч. ложка; кухонна сіль – 1/2 ч. ложки; чотири курячі яйця. Приготування Щоб крильця вийшли соковитими і м'якими після зовсім нетривалого термічної обробки, їх необхідно попередньо вимочити. Для цього в очищеній холодній воді розчиняємо сіль і рибний соус. Не переживайте, продукт абсолютно не буде від цього пахнути рибою, але на якості вихідного страви цей соус дуже позитивно позначиться. Занурюємо в одержаний розчин попередньо вимиті крила і залишаємо на два-три години.
За цей час готуємо паніровку і кляр. Для панірувальної суміші з'єднуємо відповідної плошці пшеничне борошно і необхідну кількість прянощів і трав, орієнтуючись на список запропонованих для цього компонентів зі списку інгредієнтів. Також готуємо кляр для крил. Розбиваємо в миску яйця, додаємо трохи кухонної солі, мелену солодку паприку і збиваємо все трохи. Тепер вливаємо молоко і добиваємося однорідної текстури суміші за допомогою віночка.
По закінченні часу вимочені крильця дістаємо з розсолу і обсушуємо дуже ретельно. Тепер
розрізаємо продукт за суглобу і відкладаємо в сторону найменшу його частину, вона нам не знадобиться.
На наступному етапі наливаємо у товстостінну сковороду або сотейник рафінована рослинна олія і прогріваємо його добряче. Враховуємо при визначенні кількості масла, що крильця повинні смажитися у фритюрі і повністю в нього занурюватися. Тепер занурюємо частини крил в кляр, паніруємо потім грунтовно в пряної сухої суміші і спішно занурюємо в киплячу олію. Після рівномірного підрум'янення виробів зі всіх сторін викладаємо їх на паперовий рушник і даємо вбратися зайвому жиру.