Смажені курячі крильця — одна з найбільш популярних різновидів фаст-фуду і закусок до пива. Завдяки швидкій обжарке при високих температурах, куряча м'якоть залишається ніжною, а шкірка схоплюється рум'янцем і хрумтить. Ми пропонуємо вам ознайомитися з трійкою наших особистих фаворитів, а потім випробувати ці рецепти на практиці.
Смажені курячі крильця на сковороді
Для того, щоб приготувати ідеально хрустку курятину, не обов'язково мати фритюру, для старту буде досить звичною чавунної сковороди, товсті стінки якої дозволяють зберігати постійну температуру.
Інгредієнти: курячі крильця — 6 шт.; соєвий соус — 85 мл; вода — 45 мл; крохмаль — 1 ч. ложка; часник сушений, кайенский перець — по щіпці; пшеничне борошно — 115 г; вода — 155 мл Приготування Поки масло нагрівається, підготуйте крила курки. Відрубайте кінчики крил, обполосніть залишилася м'ясисту частину і обсушіть її. Приготуйте простий кляр, змішавши борошно з крижаною водою і пучкою солі. Умочіть птицю в отриману суміш і відправте прямо в гаряче масло обсмажуватися до рум'яного кольору.
Тепер прийміть за соус, для якого сою слід підігріти з часником і кайенским перцем, а потім влити до них розчин крохмалю у холодній воді. Як тільки соус загусне, перемішайте його з гарячими крилами. Смажені курячі крильця в соєвому соусі подають негайно, у супроводі гори серветок.
Курячі крильця, смажені в паніровці у фритюрі
Інгредієнти: курячі крила — 540 г; хлібна крихта — 2 ст.; борошно — 85 м; яйце — 1 шт.; молоко — 35 мл Приготування Приготуйте кляр, збивши яйце з сіллю, молоком і яйцем. Занурте в густий кляр курячі крила, а потім відразу ж відправте їх в панірування. Добре покривши крила паніровкою переконайтеся в тому, що струсили надлишки, інакше обсипана крихта буде горіти в маслі. Коли паніровка на поверхні підрум'яниться, перекладайте курятину на серветки і сервіруйте.
Смажені курячі крильця з медом
Інгредієнти: курячі крила — 12 кг; паприка — 1/2 ч. ложки; розпушувач — 2 ст. ложки; гострий соус — 55 мл; мед — 75 мл; соєвий соус — 65 мл; рисовий оцет — 15 мл Приготування Курячі крила змішайте з сіллю, паприкою і розпушувачем (він зробить шкірку хрусткою). Обсмажте до повної готовності. Змішайте сою з гострим соусом, медом і оцтом, підігрійте до загустіння і полийте соусом птицю.