Свинина в цибулинні в домашніх умовах виходить напрочуд делікатним і з легкістю тане в роті. Такий продукт з виглядом нагадує копченость, але не містить шкоди, зазвичай властивого всім видам м'яса, що піддавалися копченню. Словом, це натуральна і неймовірно проста у приготування закуска, яка послужить гарну службу усім, хто хоче відмовитися від покупних м'ясних продуктів на користь домашніх.
Рулет зі свинини варена в лушпинні цибулі
Такий рулет бажано готувати з підчеревини, оскільки крім сала вона містить ще й прошарки м'яса, які дивно розм'якшуються після нетривалого проварювання.
Інгредієнти: підчеревина - 18 кг; ріпчаста цибуля - 220 г; цибулиння - 2 ст.; часник - 4-5 зубків; лавр - 3 аркуша; чорний перець (горошок) - 1 ч. ложка. Приготування Сполоснувши свинячу підчеревину, обсушіть її, а потім зробіть поперечні надрізи по всій поверхні, які зіграють роль «кишеньок» для наших ароматних добавок. Надрізаний шматок натріть сіллю і покладіть в надрізи роздавлений часник і листя лавра. Поверніть підчеревину в рулет і обмотайте мотузкою. Прийміть за бульйон, для якого покладіть розрізану цибулю в каструлю з кількома літрами води. Коду вода закипить, додайте сіль (обережно, не забувайте що рулет вже посолен), покладіть лушпиння і горошини перцю. Покладіть рулет в цибульний відвар і готуйте протягом години при несильному вогні. Далі свинину, варену в цибулинні залишають в бульйоні до повного охолодження, поміщають поверх сита і залишають на добу під вантажем.
Свинина в цибулинні – рецепт
Для цього рецепта навпаки краще брати м'ясисті шматки з невеликими прошарками жиру. Після виварювання готову буженину слід повністю охолодити, тонко нарізати і подавати до холодних закусках або у складі м'ясної нарізки .
Інгредієнти: свинина (ошийок) - 13 кг; лавр - 3 аркуша; часник - 1 головка+3 зубки; цибулиння - 1 ст.; паприка мелена - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як зварити свинину в цибулинні, промийте і обсушіть шматок. Покладіть свинячий ошийок в каструлю з водою так, щоб той виявився покритий рідиною. Коли рідина закипить, зніміть шум з поверхні, покладіть лавр, головку часнику і дуже щедро посоліть воду, щоб розчин був пересолений. Далі киньте цибульне лушпиння, зменшіть жар і залиште буженину з свинини в цибулинні чекати близько двох годин. Готовий продукт охолодіть прямо у розсолі, потім обсушіть і натріть подрібненим часником в суміші з паприкою.