Сьогодні ми розповімо вам, як швидко і одночасно смачно запекти яловичину в духовці. Блюдо виходить соковитим, ароматним, чудово прикрасить будь-який стіл і стане вашим коронною стравою.
Яловичина, запечена в духовці в рукаві шматком
Інгредієнти: шматок свіжої яловичини – 1 кг; морква – 40 г; соус соєвий – 60 мл; спеції. Приготування Шматок яловичини промиваємо, промаківающімі паперовою серветкою і натираємо гарненько дрібною сіллю і меленим перцем. Далі кладемо м'ясо в глибоку миску, поливаємо соєвим соусом, видавлюємо через прес кілька зубчиків очищеного часнику, перемішуємо і залишаємо на 40 хвилин маринуватися. Потім шпигуємо яловичину залишилися подрібненим часником і шматочками сирої морквини, зробивши в яловичині невеликі розрізи. Підготовлений шматок викладаємо в рукав, зав'язуємо туго кінці і відправляємо в гарячу духовку. Через 50 хвилин пакет акуратно розрізаємо і підрум'янюємо страву ще 10 хвилин до появи скоринки.
Яловичина, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; яловичина – 330 г; картопля – 345 г; масло рослинне – 15 мл; майонез; спеції ; моцарелла - 45 р. Приготування Яловичину обполіскуємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Далі викладаємо їх на стіл і відбиваємо кухонним молотком. Цибуля обробляємо, шаткуємо кільцями, картоплю нарізаємо тонкими кружечками. Круглу форму промазуємо маслом, викладаємо яловичі шматочки і приправляємо сіллю і меленим червоним і чорним перцем. Зверху викладаємо кільця ріпчастої цибулі і розподіляємо кружечки картоплі. Промазуємо поверхню майонезом, накриваємо фольгою і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо страву приблизно 50 хвилин, а за 15 хвилин до закінчення приготування фольгу знімаємо і підрум'янюємо картоплю до готовності, посипавши за бажанням сиром моцарелла. Подаємо яловичину з картоплею в гарячому вигляді, доповнивши свіжими овочами або легким салатом.
Рецепт запеченої яловичини з беконом в духовці
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) – 1 кг; бекон – 290 г; гірчиця – 5 ч. ложок; базилік – 1 ч. ложка; червона мелена паприка – щіпка; часник – 4 зубчики; вода – 50 мл; спеції. Приготування Щоб смачно запекти яловичину в духовці у фользі, в м'ясі робимо неглибокі надрізи і вставляємо подрібнений часник. Рівномірним шаром наносимо гірчицю і підсолюємо за смаком. Викладаємо яловичину в глибоку посуд, додаємо трохи холодної води і кладемо м'ясо на 3 години в холодильник маринуватися. Тим часом беремо бекон, нарізаємо його довгими смужками і приправляємо меленою паприкою і сіллю. Вистилаємо Форму фольгою, викладаємо на неї замариноване м'ясо і зверху рівномірними рядами розподіляємо бекон. Накриваємо листом фольги, добре запечатуємо і запікаємо яловичину близько години в духовці при 220 градусах.
Яловичина, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти: яловичина свіжа – 500 г; помідор – 2 шт.; перець болгарський – 1 шт.; морква – 40 г; цибулина – 40 г; зелений заморожений горошок і кукурудза – 200 г; олія рослинна; розмарин – 2 гілочки; спеції. Приготування М'ясо обробляємо і рубаємо невеликими шматочками. Тепер обробляємо всі овочі і подрібнюємо їх: цибулю – кільцями, перець – соломкою, помідори – кубиками, а моркву натираємо довгими смужками на крупній терочке. Викладаємо всі овочі та м'ясо шарами в промаслений скляну форму, солимо і приправляємо за смаком меленим перцем. Зверху кидаємо кілька гілочок сухого розмарину, ставимо в духовку, накриваємо фольгою й запікаємо 45 хвилин.