Вернуться назад Распечатать

Варена грудинка в цибулинні

Варена грудинка в цибулинні
Свиняча грудинка, варена в лушпинні цибулі, виходить неймовірно ароматною і має золотисту апетитну скоринку. Така закуска чудово замінить вам шкідливу ковбасу і стане бажаним стравою на вашому столі.

Рецепт вареної грудинки в цибулинні


Інгредієнти:

  • свиняча грудинка – 1 кг;

  • вода – 1 л;

  • сіль – 115 г;

  • цибулиння – 2 жмені;

  • часник – 3 зубчики;

  • спеції – по смаку.


  • Приготування
    Цибульне лушпиння викладаємо в сито і ретельно промиваємо під краном. Потім викладаємо її на рушник і залишаємо підсихати. Грудинку обполіскуємо і витираємо серветкою. У каструлі змішуємо сіль з лушпинням, заливаємо холодною водою і ставимо на сильний вогонь. Доводимо розсіл до закипання і опускаємо туди обережно м'ясо. Варимо свинячу грудинку в цибулинні приблизно 20 хвилин, зменшивши полум'я. Далі, знімаємо посуд з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Потім знімаємо каструлю в холодильник і маринуємо м'ясо протягом 10 годин. Далі, виймаємо його з води і витираємо насухо серветкою. У пиалке змішуємо пропущений через прес часник і червоний мелений перчик. Отриманою сумішшю натираємо грудинку з усіх боків, загортаємо в харчову плівку і кладемо на 5 годин в холодильник. Через зазначений проміжок часу, виймаємо свинину, розгортаємо і нарізаємо її тоненькими скибочками.

    Рецепт вареної свинячої грудинки в цибулинні


    Інгредієнти:

  • свиняча грудинка – 500 г;

  • цибульна лушпиння – 2 жмені;

  • вода – 1 л;

  • сухий лист лавровий – 2 шт.;

  • велика сіль – 2 ст. ложки;

  • дим рідкий – 4 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо фільтровану воду, кидаємо цибульне лушпиння, додаємо перець і лавровий листок. Кип'ятимо відвар протягом 10 хвилин, а потім накриваємо кришкою і настоюють півгодини. Далі, настій проціджуємо через сито,
    Варена грудинка в цибулинні
    розчиняємо в ньому сіль і додаємо рідкий дим.
    Свинячу грудинку викладаємо в чисту каструлю і заливаємо приготовленим розсолом. Варимо м'ясо протягом 15 годин, а потім обережно виймаємо, обсушуємо і остуджуємо. Зубчики часнику очистити від сухого лушпиння і натираємо на дрібній терочке. Промазуємо грудинку з усіх боків часниковою кашкою, викладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо для кращої просочення приблизно на добу. Зберігаємо варено-копчену грудинку, приготовану в цибулинні, в морозильній камері, а перед подачею до столу розморожуємо і нарізаємо скибочками.