Сьогодні ми розповімо вам, як зварити холодець з яловичини і свинини. Головною особливістю його приготування є смачний, свіжий і прозорий бульйон, який обов'язково повинен застигнути при охолодженні. Таке блюдо завжди доведеться до смаку вашим гостям і вони неодмінно попросять вас поділитися рецептом.
Рецепт домашнього холодцю зі свинини і яловичини
Інгредієнти: яловичина – 490 г; свинячі ніжки – 1 кг; невелика цибулина; морква – 65 г; сіль велика – 15 ст. ложки; два лаврові листки; головка часнику; вода; суміш сухих овочів – 1 ст. ложка. Приготування В глибокий сотейник складаємо промиті та оброблені свинячі ноги і м'якоть яловичини. Додаємо за смаком спеції, кидаємо лавровий лист і суху суміш овочів. Заливаємо вміст фільтрованою водою, щоб вона трохи покривала м'ясо. Скільки ж потрібно варити холодець з яловичини і свинини? Точної відповіді на це питання немає! Це залежить від обсягів вашої посуду. Доводимо воду до закипання знімаємо шумівкою піну, накриваємо кришкою і проварюємо на самому слабенькому вогні 4 години. Потім додаємо очищену цибулину, моркву і підсолюємо бульйон за смаком. Часник обробляємо від сухого лушпиння і видавлюємо через прес. Через 45 хвилин акуратно виймаємо м'ясо з каструлі і відправляємо туди часникову кашку. Проварюємо бульйон ще хвилин 20 а тим часом займаємося м'ясом: остуджуємо його і розбираємо на маленькі шматочки. Цибулину і моркву викидаємо, а бульйон проціджують. Далі беремо глибокі миски, розкладаємо на дно підготовлене м'ясо і заливаємо до самого верху бульйоном. Відправляємо заготовки в холодильник для повного застигання. Подаємо готовий холодець з свинини і яловичини без желатину, розрізавши на шматочки, з домашньої гірчицею або закускою на основі хрону.
Рецепт холодцю зі свинячих ніжок з яловичиною
Інгредієнти: свинячі ніжки – 1 кг; яловичина – 520 г; цибулина – 115 г; морквина – 65 г; один лавровий листок; часник – 3 зубки; перець горошком; сіль; желатин швидкорозчинний – 1 пакетик. Приготування М'ясо промиваємо, кидаємо в каструлю з водою і ставимо на запалену плиту. Доводимо рідину до закипання знімаємо піднялася піну, кидаємо неочищені цибулини і варимо холодець з яловичини і свинини протягом 5 годин. За 1 годину до кінця, кидаємо в бульйон моркву, перчик горошком, лаврушку і підсолюємо за смаком. Через 30 хвилин пробуємо наш бульйон на смак. Далі вимикаємо вогонь, акуратно дістаємо наші субпродукти і складаємо в окрему миску. Бульйон проціджуємо і відливаємо трохи в склянку, щоб потім розчинити в ньому желатин. М'ясо перебираємо, відокремлюємо від кісток і нарізаємо маленькими шматочками. Варену моркву чистимо, шаткуємо кільцями і викладаємо на дно ємності. Зверху розподіляємо рівним шаром м'ясо, кидаємо дрібно нарубаний часник і знову посипаємо м'ясом. У теплому бульйоні розчиняємо желатин, суворо дотримуючись рекомендацій на упаковці. Потім змішуємо його з рештою бульйоном і заливаємо в тарілочку. Відправляємо холодець в холодильник і чекаємо приблизно 7 годин, коли він застигне. Далі розрізаємо закуску на шматочки і подаємо до столу з житнім хлібом, хріном і домашній гірчицею .
Приготування холодцю зі свинини і яловичини в мультиварці
Інгредієнти: свинячі ніжки – 15 кг; яловичина – 490 г; цибулина – 110 г; вода – 15 л; головка часнику; морквина – 95 г; спеції і лавровий лист. Приготування Свинячі ніжки разрубаем поперек і замочуємо на 10 годин у воді. Потім викладаємо їх в посуд з м'ясом мультиварки і заливаємо фільтрованою водою. Кидаємо лаврушку, спеції за смаком закриваємо кришкою і готуємо 6 годин на «Гасіння». Після цього, акуратно виймаємо м'ясо з бульйону, розбираємо його і розкладаємо по формах. У бульйон видавлюємо через прес очищений часник і розливаємо рідина по формах. Прибираємо холодець в холодильник і чекаємо, поки він застигне.