Сьогодні у нас черговий корисний рецепт. Готувати ми будемо кашу з кукурудзяної крупи. Цей продукт відрізняється значним запасом найнеобхідніших елементів і безлічі вітамінів, але чомусь найчастіше господині обходять його стороною. Напевно, таке прикре непорозуміння невігластво і незнання алгоритму приготування страв з нього. Беремося виправляти становище і розповімо, як правильно зварити кашу з кукурудзяної крупи.
Як приготувати кашу з кукурудзяної крупи на воді в мультиварці?
Мультиварочное пристрій знає толк в приготуванні будь-яких страв, але особливо йому вдаються каші. Тому якщо ви є власником цього прекрасного кухонного гаджета, не замислюючись готуйте кукурудзяну кашу тільки в ньому.
Інгредієнти: крупа кукурудзяна – 185 г; вода очищена – 745 мл; вершкове або рослинне рафіноване масло – 35 г; щіпка солі. Приготування Приступаючи до приготування каші з кукурудзяної крупи, промиваємо її ретельно до прозорості водички і поміщаємо в мультикастрюлю. Заливаємо крупу очищеною водою, підсолюємо за смаком і додаємо масло. В пост можна використовувати рафіновану рослинну, а в іншому краще додати вершкове, так все ж смачніше. Вибираємо на дисплеї приладу режим «Каша» або «Гречка» в залежності від пристрою і чекаємо сигналу про завершення програми. Після цього даємо каші дозріти хвилин п'ятнадцять у режимі «Підігрів» і можемо подавати.
Гарбузова каша з кукурудзяної крупи на молоці
Особливо смачна кукурудзяна каша на молоці з гарбузом. Спробуйте, вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти: крупа кукурудзяна – 180 г; гарбуз – 320 г; молоко – 740 мл; цукровий пісок – 35 г; щіпка солі; топлене масло. Приготування Першим ділом для додання каші особливого смаку обсмажуємо кукурудзяну крупу на сухій сковорідці протягом декількох хвилин або до ледь помітної зміни кольору. Після цього промиваємо крупу ретельно, заливаємо підігрітим до кипіння молочком і ставимо настоятися і розбухати.
Тим часом якраз займемося підготовкою гарбуза .
Якщо у вас цілий плід, то промиємо його, разрежем навпіл, очистимо від насіння і жорсткої зовнішньої шкірки, а необхідне нам кількість м'якоті нашинкуем невеликими кубиками.
З'єднуємо запарені кукурудзяну крупу з молочком і підготовлену гарбуз в каструльці з товстим дном. Підсолюємо трохи, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до розчинення всіх солоних і солодких кристалів, а потім знижуємо інтенсивність спека до мінімального, прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо кашку до м'якості кукурудзяних крупиночек і овоча.
По готовності перед подачею заправляємо кашу топленим маслом.