Каша – невід'ємна частина нашого раціону, великий вибір круп, варіації їх помелу і приготування завжди давали нам грунт для різноманітності нашого меню. Кукурудзяна крупа з'явилася порівняно недавно, але за рахунок своїх смакових, поживних і корисних якостей досить швидко знайшла популярність, а в деяких країнах страви з неї стали національними.
Як приготувати кашу з кукурудзяної крупи на молоці - рецепт
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 40 р; молоко – 150 мл; вода – 100 мл; вершкове масло – 10 г; цукор – 10 р. Приготування Кукурудзяна крупа, виготовлена різними виробниками, часто відрізняється помелом, буває сильно дрібної, а буває грубого помелу. Так от в останньому випадку краще або уникати покупки такої крупи або ж доводити її до ідеальної за допомогою звичайної кавомолки. Помел може збільшити час приготування практично в два рази, а більш дрібний не просто скоротить час, але і поліпшить якість каші. Ідеальний помел – це коли кашу можна назвати дрібної крупою або великої борошном. У кукурудзяної каші пропорції молока, води і крупи практично завжди дорівнюють 1:4 або 1:5 (1 – це крупа) в залежності від бажаного результату.
Отже, в киплячу воду всипте кукурудзяну крупу, при постійному помішуванні варити чверть години. Причому заважати кашу, як в принципі і все інше, що необхідно не просто по колу, а від дна, як би піднімаючи її вгору, тільки таким чином ви майже гарантовано уникнете пригорання. Потім додайте олію і проваріть ще чверть години, так само не перестаючи помішувати, щоб уникнути пригорання. І тільки потім всипте цукор, влийте молоко, вимісіть, протримаєте на плиті не більше 3 хвилин і, загорнувши чимось на зразок ковдри відставте на півгодини.
Приготування гарбузової каші з кукурудзяною крупою на молоці
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 400 г; родзинки – 50 г; цукор – 100 г; чорнослив – 50 г; вершкове масло – 180 г; вода – 250 г; молоко – 250 г; курага – 50 г; сіль. Приготування Кукурудзяну крупу за бажанням подрібнити кавомолкою, ретельно промити і покласти в киплячу воду. Гарбуз позбавте від шкірки, наріжте такими шматочками, щоб вони з легкістю поміщалися в ложку. Потім рясно посипте її цукровим піском, і як тільки вона пустить сік, поставте її варити з невеликою кількістю води. Сухофрукти ретельно вимийте і залийте теплою водою, бо вони не витягнуть потрібну вологу з каші і при цьому будуть дуже ніжними і не вимагають інтенсивного пережовування. Кашу обов'язково перемішуйте, не даючи їй пригоріти. Після блюдо додайте сіль, масло, цукор, вже практично готову гарбуз і сухофрукти. А тільки потім у міру вбирання крупою води, залийте молоко і протримається на печі близько п'яти хвилин. Потім обов'язково загорніть у ковдру і відставте на півгодини.
Кукурудзяна каша на молоці з фруктовою добавкою
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 400 г; банан – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; вода – 250 г; молоко – 250 г; груша – 1 шт.; вершкове масло – 180 г; цукор – 70 г; сіль. Приготування Яблуко і грушу по черзі запечіть в духовці або мікрохвильовій печі, потім відокремивши шкірку, нарізати на невеликі скибочки. Кукурудзяну крупу промийте і відправте в киплячу воду. Проваривши кашу як зазвичай близько чверті години,
можна додати сіль, яблуко, грушу, цукор і масло.
Тепер заважати кашу треба особливо обережно, так як ви можете фрукти перетворити так само в кашу. І вже за 5 хвилин до фіналу всипте порізаний банан і влийте молоко, після чого загорніть каструльку і залиште її постояти не менше півгодини. Любителям спецій можна скористатися корицею або ваніллю, вони додадуть каші більш екзотичний смак і не залишать байдужими дітей, особливо якщо ви додасте шоколадну глазур вже прямо на викладену кашу на тарілці.