Вафельні коржі – продукт унікальний, з ними можна приготувати не тільки торти, але і смачні закуски. З цієї статті ви дізнаєтеся, яку начинку можна зробити для вафельних коржів.
Несолодке рибна начинка для вафельних коржів
Інгредієнти: рибні консерви в олії (сайра, сардини або ін.) - 1 банка; картопля відварена в мундирі» – 3 шт; варені яйця – 3 шт.; часник – 3 зубчики; майонез – 200 г; вафельні коржі. Приготування Для соусу з'єднуємо подрібнений часник з майонезом і добре розмішуємо. Вафельний корж змащуємо соусом, зверху тремо на тертці картоплю, знову змащуємо соусом, накриваємо вафельним коржем, знову наносимо шар соусу – на нього трьом на тертці яйця, знову соус, корж і рибні консерви, розім'яті виделкою. Накриваємо наш закусочний торт зверху ще коржем, змащуємо соусом, прикрашаємо за бажанням. Вафельні коржі з рибною начинкою ставимо просочуватися в холод.
Вафельні коржі з м'ясною начинкою
Інгредієнти: коржі вафельні – 4 шт.; сметана – 1 склянка; м'ясний фарш – 350 г; твердий сир тертий – 200 р. Приготування У сметану додаємо приблизно 80 мл води. Дно форми промазуємо сметаною. Кладемо 2 коржі, поверх розподіляємо приблизно 1/3 сметани, а зверху – половину фаршу. Поміщаємо наступний вафельний корж, сметану і фарш. Накриваємо знову коржем і заливаємо залишками сметани. Затягуємо форму фольгою і при 220 градусах запікаємо 30 хвилин, потім знімаємо фольгу, посипаємо блюдо тертим сиром і готуємо ще хвилин 10 до рум'яності.
Грибна начинка для готових вафельних коржів
Інгредієнти: коржі вафельні – 1 упаковка; печериці – 400 г; картопля – 1 кг; цибуля – 300 г; зелень – 1 пучок; яйця курячі – 3 шт.; куряче філе – 05 кг; оливкова олія. Приготування Відварюємо картоплю і розминаємо в пюре. Окремо обсмажуємо нарізані шматочками гриби і нашатковану цибулю, а потім змішуємо їх разом. Куряче філе ріжемо шматочками і обсмажуємо. На вафельний лист поміщаємо частину пюре, притрушиваем його зеленню. Ближче до одного краю поміщаємо смугу начинки – гриби з цибулею і курку. Даємо коржу злегка відпочити і просочитися. Так само чинимо і з іншими коржами. Після того, як вони розм'якнуть, звертаємо їх рулетом, теж даємо їм полежати хвилин 10 а потім ріжемо на шматочки. Кожен з них макаємо в збите яйце і обсмажуємо в оливковій олії. Закуска з вафельних коржів з грибною начинкою готова.
Приємного апетиту!