Домашній паштет – прекрасний варіант для приготування корисних і смачних бутербродів, які можна сміливо запропонувати і дітям. Як приготувати курячий паштет в домашніх умовах, дізнаєтеся з цієї статті.
Курячий печінковий паштет в домашніх умовах
Інгредієнти: печінка куряча – 600 г; масло – 150 г; петрушка – півпучка; цибуля – 200 г; перець запашний; морква – 160 г; олія рослинна. Приготування Печінка миємо, ріжемо кожну навпіл. Пасеруємо на сковороді нашатковану півкільцями цибулю. Додаємо терту моркву і тушкуємо овочі до м'якості. Додаємо подрібнену петрушку, печінку і доводимо до готовності. Солимо, перчимо і даємо охолонути. Поміщаємо підготовлені продукти в чашу блендера і подрібнюємо. Додаємо вершкове масло, якщо потрібно, підсолюємо. Інтенсивно розмішуємо і поміщаємо в посудину з кришкою, яку потім ставимо в холод.
Паштет з курячого м'яса в домашніх умовах
Інгредієнти: морква – 2 шт.; філе курячої грудки – 500 г; натуральне масло вершкове – 100 г; яйця – 2 шт.; часник – 2-3 зубчики; сіль; спеції . Приготування Куряче філе ріжемо шматочками і з морквою відварюємо до готовності. Також варимо яйця «круто», а потім їх чистимо й нарізаємо. У блендер покласти відварене філе, моркву, яйця, часник, вершкове масло і перетираємо все до однорідності. Поміщаємо масу на харчову плівку рівним шаром по всій довжині насипаємо смужку з спецій і згортаємо рулет. Готовий паштет ставимо в холод на годинку, щоб він застиг і добре тримав форму.
Паштет з курячих потрухів в домашніх умовах
Інгредієнти: серця курячі – 600 г; печінка куряча – 700 г; цибуля – 250 г; морква – 300 г; мускатний горіх мелений; масло – 120 г; сіль; перець. Приготування Курячу печінку промиваємо і перевіряємо, щоб не було жовчного міхура, інакше смак продукту буде безнадійно зіпсований. Заливаємо печінка холодною водою і ставимо на плиту закипати. Зливаємо воду, вливаємо свіжу, знову даємо їй закипіти й варимо хвилинки 3. Таким же чином відварюємо курячі серця. На сковороду кладемо масло і коли воно розтопиться, обсмажуємо в ньому нашатковану цибулю. Додаємо терту моркву і тушкуємо до готовності овочів. Серце і печінка поміщаємо в блендер, туди ж додаємо тушковані в маслі овочі, солимо, перчимо, кладемо мускатний горіх і розтираємо до однорідної маси. Поміщаємо паштет в ємність, краще скляну або емальовану і ставимо в холод до застигання.
Паштет з курячої грудки в домашніх умовах
Інгредієнти: грудка куряча – 300 г; черствий білий хліб – 50 г; яйця – 2 шт.; гірчиця – 1/2 ч. ложки; вершкове натуральне масло – 50 г; молоко – 50 мл; чорний мелений перець; сіль. Приготування Білий хліб замочуємо в молоці. Яйця варимо хвилин 10 після закипання, а коли вони охолонуть, трьом на маленькій тертці. Філе курячої грудки також відварюємо і остуджуємо. Філе і розмочений хліб перекручуємо на м'ясорубці двічі. Додаємо терті яйця, сіль, перець, гірчицю і інтенсивно розмішуємо. Потім кладемо масло і знову перетираємо до однорідності. Перед подачею даємо паштету настоятися в холоді.
Приготування курячого паштету в домашніх умовах
Інгредієнти: печінка куряча – 450 г; цибуля – 200 г; вершки 15% жирності – 150 мл; морква – 200 г; масло – 80 г; вода – 50 мл; сіль; запашний перець; мускатний горіх. Приготування Вимиту під проточною водою печінка нарізаємо довільно. Подрібнюємо цибулю і моркву. Пасеруємо овочі, додаємо вершки, вливаємо воду, зменшуємо вогонь і тушкуємо до випарювання рідини. Окремо обсмажуємо курячу печінку. Відправляємо підготовлені інгредієнти в чашу блендера, додаємо половину масла, сіль, спеції і збиваємо до однорідності. Наповнюємо паштетом невеликі формочки, заливаємо розтопленим вершковим маслом, що залишилося і ставимо застигати в холод. Приємного апетиту!