Яловичина з картоплею є безпрограшним варіантом при будь-термічній обробці, а така комбінація, запечена в духовці, перетворюється в справжній кулінарний шедевр. Здавалося б, таке просте, банальне поєднання продуктів, а який результат! Давайте приготуємо!
Як приготувати яловичину, запечену з картоплею в горщику в духовці - рецепт
Інгредієнти: яловича вирізка – 970 г; картопляні бульби – 13 кг; сало свиняче – 100 г; топлене вершкове масло – 120 мл; три репчатых цибулини; дві морквини; бульйон овочевий або м'ясний; спеції для м'яса – за смаком; шість горошин запашного перцю; шість листочків лавра; шість зубців часнику; шість столових ложок сметани або майонезу; пару щедрих дрібок солі; набір ароматних спецій для м'яса; щіпка меленої суміші перців; свіжа зелень на вибір. Приготування Першим ділом на дно горщиків викладаємо нарізане невеликими кубиками або тонкими слайсами сало і беремося за підготовку м'яса. Промиваємо яловичину, обсушуємо, ріжемо на шматочки розміром приблизно 25 на 25 см і викладаємо в добре прогріту сковороду, попередньо наливши в неї топленого масла. Даємо м'яса добряче зарум'яниться з усіх бочков, а потім приправляємо щедро спеціями для м'яса, підсолюємо за смаком і розкладаємо в горщики на шматочки сала.
Далі черга овочів. Очищаємо і нарізаємо чвертькільцями ріпчасті цибулини, а часточками або соломкою моркву, картопляні бульби миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру. Також чистимо зубці часнику і укладаємо поверх м'яса по одному в кожен горщик, попередньо розрізавши на частини. Далі додаємо в кожну ємність з горошини запашного перцю і листочка лавра, розподіляємо рівномірно підготовлений картоплю і зверху розкладаємо цибулю з морквою. Наповнюємо горщики з вмістом на дві третини від усього обсягу бульйоном, попередньо його підсолюємо і поперчив, додаємо зверху по столовій ложечці сметани або майонезу, прикривають кришками і розташовуємо на деку, встановленому на середньому рівні духовки. Необхідний температурний режим для такої страви – 200 градусів, а час приготування орієнтовно – півтори години. При бажанні можна по завершенні приготування присипати блюдо зверху сиром і дати йому підрум'янитися при тій же температурі хвилин п'ятнадцять, не закриваючи кришку.
Перед подачею приправляємо яловичину з картоплею в горщиках свіжої нарубаною зеленню.
Печеня з яловичини з картоплею в рукаві в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка – 550 г; картопляні бульби – 950 г; сметана – 130 г; одна середня цибулина; дві невеликі моркви; бульйон овочевий або м'ясний; спеції і ароматні трави – за смаком; щіпка солі; щіпка меленої суміші перців; свіжа зелень на вибір. Приготування Яловичина з картоплею по даному рецепту - справжня знахідка для зайнятих господинь. Досить витратити всього кілька хвилин на підготовку компонентів і через деякий час ароматний і дуже смачний обід готовий.
Отже, щоб приготувати печеня в рукаві, яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо кубиками і присмачую спеціями і бажаними ароматними травами. Поки м'ясо злегка промаринується, беремося
за овочі. Цибулю шаткуємо півкільцями, очищену моркву кружальцями, а картоплю великими кубиками або просто розрізаємо на чотири частини, якщо бульби не надто великі. Тепер змішуємо в мисці м'ясо з овочами, присмачую сіллю, перцем і спеціями, покласти масу в рукав для запікання і змащуємо зверху сметаною. Запечатуємо пакет з двох сторін і розташовуємо на деку в завчасно нагрітій до 185 градусів духовці. Через годину запікання жаркого розрізаємо рукав, відвертаємо краю і даємо страви зарум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин при максимальній температурі.
Подаємо страву гарячим зі свіжою зеленню.