Пропонуємо рецепти неймовірно смачних печінкових котлет з яловичої печінки. Навіть якщо у вас не завжди виходить приготувати печінку м'якою, у цій страві вона вдається просто чудовою і зіпсувати її дуже складно. Тому, слідуючи простим рекомендаціям, з приготуванням впораються навіть початківці господині, отримавши на виході прекрасний результат.
Як приготувати печінкові котлети з яловичої печінки - рецепт з манкою
Інгредієнти: яловича печінка – 570 г; манна крупа – 145 г; свежесмолотая суміш п'яти перців – за смаком; сухі ароматні трави – за смаком; сіль – за смаком; два-три зубці часнику; дві репчатых цибулини; панірувальні сухарі ; рафінована рослинна олія. Приготування Починаємо приготування котлет як зазвичай з підготовки вихідного продукту. У нашому випадку яловичу печінку промиваємо під проточною водою, а потім обсушуємо, позбавляє від плівок і судин, розрізаємо на середні скибочки і обробляємо на м'ясорубці або в чаші блендера з насадкою «Ніж». Тим же манером подрібнюємо очищені зубці часничку і спассерованний заздалегідь на рафінованій олії очищений і нарізаний лук.
З'єднуємо подрібнені компоненти в підходящої ємності, всипаємо манну крупу, додаємо сіль, мелену суміш п'яти перців і ароматні сухі трави на свій смак і ретельно перемішуємо. Залишаємо масу при кімнатних умовах приблизно на годину для набухання манних крупиночек.
Після цього за допомогою ложки накладаємо потроху отриманого печінкового фаршу в миску з панірувальними сухарями, обвалюємо його гарненько, формуючи котлетку, і викладаємо в прогріте на сковороді рафінована рослинна олія. Підрум'янюємо вироби з двох сторін на спеці середньої інтенсивності, а потім викладаємо ніжні котлети з яловичої печінки на блюдо і можемо подавати, поки гарячі.
Рубані печінкові котлети з яловичої печінки з морквою
Інгредієнти: яловича печінка – 650 г; дві середні моркви; дві репчатых цибулини середнього розміру; два зубці часнику; три великих курячих яйця; чотири столові ложки борошна; дві чайних ложки солі; дві щіпки свежесмолотой суміші п'яти перців; ароматні сухі трави на свій смак; свіжа зелень (за бажанням); рослинна рафінована олія. Приготування Відмітна особливість даного рецепту печінкових котлет від інших варіантів у нестандартній підготовки вихідного основного компонента. В даному випадку яловичу печінку ми не будемо подрібнювати за допомогою кухонної техніки, а зробимо трохи інакше. За деякий час до приготування котлет промиваємо продукт під проточною водою, позбавляє від судин і плівок і поміщаємо приблизно на годину в морозильну камеру. Наше завдання не повністю заморозити кусень печінки, а зробити його більш зручним і податливим для нарізування. Після цього шаткуємо його кубиками або довільними шматочками як можна дрібніше і кладемо в миску.
Очищаємо також ріпчасті цибулини, дрібно подрібнюємо і підрум'янюємо на сковороді з рафінованою олією
разом з очищеною та обробленої на дрібній тертці морквою. Після охолодження викладаємо піджарку в печінкову масу, додаємо очищені і видавлені зубці часнику, присмачую масу сіллю, сумішшю п'яти перців і ароматними сухими травами, вбиваємо курячі яйця, додаємо при бажанні посічену свіжу зелень, і всипаємо борошно пшеничне. Розмішуємо все ретельно для розчинення всіх борошняних грудочок і приступаємо до формування й обсмажуванню виробів на сковороді. Для цього прогріваємо рафіновану олію і ложкою накладаємо потроху печінкової суміші. Смажимо рубані печінкові котлети, як оладки на вогні трохи нижче середнього.