Це блюдо, напевно, є показником трансформації і розгалуження класичного рецепту з часом, а так само завидною креативності та фантазії наших кулінарів.
Як приготувати пельмені з квашеною капустою, салом і грибами?
Інгредієнти: борошно – 300 г; квашена капуста – 05 кг; молоко – 100-120 г; вода – 70 г; рослинне масло – 25 г; яйце – 1 шт.; гриби – 200 г; сало – 50 г; цибуля – 1 цибулина; перець; сіль. Приготування Начинка з квашеної капусти для пельменів робиться досить просто. Цибулину необхідно очистити, дрібно нашаткувати й обсмажити на сковорідці. Квашену капусту перекладіть в посуд для гасіння, додайте туди обсмажену цибулю, дрібно посічені гриби, так само дуже дрібно нарізане сало, сіль, перець і трохи води. Начинку тушкуємо поки квашена капуста не стане досить м'якою. До речі, кількість сала ви можете регулювати самі.
Після приготування, начинку добре вимішайте до однорідності і залиште охолоджуватися.
Борошно якщо потрібно просіяти, потім висипте її прямо на стіл у вигляді гірки. У цій гірці зробіть рукою поглиблення, ви туди будете наливати інші інгредієнти тесту. Молоко змішайте з водою, потім додавши сіль і ще раз добре перемішайте. Потім отриману суміш потроху вливайте в зроблене вами поглиблення в муці і замішують тісто, після чого необхідно додати яйце, перемісити, додати 1 чайну ложку олії і знову перемісити. Тісто розкачайте виходячи з того, з допомогою чого ви будете робити пельмені, якщо це звичайний стакан, значить яких розмірів буде розкатаний млинець не важливо. А от якщо ви будете використовувати спеціальну форму для ліплення пельменів, то вам потрібно розкачати два млинця трохи більших розмірів, ніж сама форма. Тепер формуйте пельмені і відварюйте в воді, не забуваючи попередньо її посолити.
Пельмені з квашеною капустою і фаршем
Інгредієнти: борошно пшеничне – 04 кг; капуста квашена – 05 кг; м'ясо свинина – 04 кг; молоко – 100-120 г; вода питна – 100 г; рослинне масло – 25 г; яйце – 1 шт.; соус соєвий – 50 г; цибуля – 1 шт.; перець; сіль. Приготування Цибулю обсмажте і з'єднайте в ємності для гасіння з невеликим
кількістю води і квашеною капустою, яку ви попередньо повинні подрібнити до трьох сантиметрів у довжину. Ця частина начинки готується до м'якості квашеної капусти. Свинину порізати шматками і переробіть у фарш за допомогою кухонної техніки (блендер або м'ясорубка), якщо м'ясо не жирне, додайте трохи сала. Остигнула капусту з цибулею з'єднайте з фаршем і добре вимісіть, додавши соєвий соус і перець. Замісіть тісто з решти інгредієнтів, як і в першому рецепті цієї статті. Після чого сформуйте пельмені і відваріть необхідну кількість. Інші, вже налепленные пельмені, можна заморозити на наступний раз.